2014.5.18.

 

Sziasztok!

Hosszú csend után ismét jelentkezünk. Május 1-én, a Szlovákia ringen tartották a 2014-es drift szezon első versenyét, melyen én is elindultam a kicsit felerősített Nizzannal. Hosszú évek után ismét durrogott autónkban az ALS, ami erőben is többet jelent, hanghatásban pedig nem lehet elmondani, azt hallanai kell, mondjuk a következő versenyen, június 8-án Máriapócson.:)))

A verseny egy napos volt, tehát ugyanazon napon került megrendezésre az edzés, a kvali és a verseny is. A 8 helyen kvalifikálam magam, de a legnagyobb beesési tempó - már nem először - az enyém volt 131 km/h-val. A verseny is egész jól alakult, a négy közé jutásért folytatott küzdelemben maradtam alaul Szántó Nikivel szemben. Mikor hátul mentem, túlságosan ráestem egy kanyarban, így elől már nem tudtam akkorát autózni, hogy ezt korrigálhassam.

Mindent egybevetve elégedett vagyok a 7. hellyel és bizakodva várjuk a már említett máriapócsi versenyt. Mindenki várunk szeretettel.

Géza01.

2013.11.16.

 

Sziasztok!

Óriási sikert értünk el a Hungaroringen! Driftes pályafutásom legjobb eredményét elérve, a dobogó második fokára állhattam fel október elején a ringen megtarott futamon. Nagyon jó hétvégét zártunk, már a szombati edzésnap is jól sikerült, sokat tudtam menni, és egyre jobb köröket futottam. Vasárnap szerencsére időben kiértünk a pályára, így még reggelre is befért hét kör. Sajnos a KOE miatt elcsúsztak a dolgok, nem végeztek időben szombaton a kvalifikációval, így nekünk, OB-ben indulóknak is vasárnap volt a kvali. A négy közé kerülésért Simon Csabival mentem, és sikerült kiejtenem. A döntőbe jutásért Domonkossal harcoltam, és egyszeri visszahívás után engem ítéltek jobbnak. A döntőbe Énekes Árpi jutott be a másik ágon. A brutál erős autója ellen sok mindent nem tehettem, igykeztem megnehezíteni a dolgát, ami részben sikerült is, hiszen itt is visszahívás volt, de el kell ismerni, a jobb győzött. Így is nagy öröm volt a dobogóra állni, ahol oly sok híres emberke vehette már át a serlegeket.

A ringen készült videónkat itt tekintheted meg.

A képek szintén feltöltve, jó nézegetést.

2013.06.20.

 

Sziasztok!

Ismét régen jelentkeztem, de legutolsó frissítésünk óta semmi érdemleges nem történt velünk autós berkekben. Idén májusban aztán gyorsan két esemény is követte egymást. Május 11-én a miskolci rally prológján szerepeltünk, mint betétprogram. Szerintem nagyon jó köröket mentünk Porkoláb Petivel párban. A nézők futamaink után erőteljesen porolták magukról és egymásról a salakot. Sikerült elejétől a végéig keresztben autózni.

A prológról készült videónkat itt tekintheted meg.

Ha ide kattintasz akkor Hadik Bandi párbaját láthatod Spicivel.

A másik esemény Egerben várt ránk. Jó barátomnak Kazynak volt céges rendezvénye, és ennek keretében autóztattuk meg vendégeit. Nagyon jól sikerült program volt, az egri Lidl mögötti részt béreltük ki. Nagyon jó minőségű aszfalton két gyors kanyar és egy körforgalom jelentette a pályát. Itt Hadik Bandival felváltva ilyesztgettük, illetve szórakoztattuk a vendégeket, attól függ, ki miként értékelt a kb egy perces száguldást.

 

A képeket megtaláljátok mindkét eseményről a szokott helyen. Az egri csúszkálásról készült videót itt nézhetitek meg.

Következő programunk jelenlegi állás szerint 2013. július 4-5-én a szlovákia ringen lesz, váűrunk mindenkit szeretettel.

 

2012.08.28.

 

Sziasztok!

Augusztus első hétvégéjén ismét hazánk autós fellegvárába, a Hungaroringre látogattunk. Az értékelt pályánk megegyezett a tavalyival, tehát a célegyenesből ellentétesen indulva a célegyenes rávezető kanyarja, valamint az utolsó előtti kanyart értékelték. Szerencsére változott a program és bekerült egy pénteki edzésnap, így ismét tökéletesen ráhangolódhattunk a pályára. Sajnos Hadik Bandi egyéb elfoglaltsága (több autója is versenyzett azon a hétvégén) nem tudott elkísérni minket, de Szajky Pistivel igyekeztünk mindent tökéletesen megoldani. A pénteki napunk jól sikerült, szép köröket tudtam menni, nem is keveset. A hangulattal é a köreimmel szerintem szombaton sem volt gond, sajnos a nemzetközi bírók ezt másképp látták, és az 54 indulóból a 42. helyen kvalifikáltak. Kicsit szomorú voltam, mert úgy érzem ennél azért előrébb végezhettem volna, de nem csüggedünk, szeptember közepén ismét nagy elánnal vágunk neki az 5., idei utolsó futamnak.

Szeretettel várunk Titeket Kiskunlacházán! .

2012.06.25.

 

Sziasztok!

Az Országos Drift bajnokság 3. futamát Kunmadarason rendezték, ahol természetesen mi is harcba szálltunk a pontokért. Már péntek reggel leutaztunk Hadik Bandival, és az egész napos teszt során beállítottuk az autót, valamint begyakoroltuk a pályát. A pálya vonalvezetése nem volt rossz, nagy beérkező sebesség után nagyon lelassultunk. Sajnos megint kevés nevezővel indult a futam, összesen 7 autó volt a pro ligában. A verseny napján is minden rendben ment, aránylag egyenletes köröket sikerült mennem. Az edzésen ez most a harmadik helyre volt elegendő. Így a négy közé jutásért Deli Domonkossal mérkőztem, idén már hamradszor kerülünk össze, eddig ő vezetett 2-0-ra, és most sem sikerült szépítenem, így az 5. helyen végeztem.

Összességében jó verseny volt, a tsuiso megint nem úgy jött össze, ahogy kellett volna, de nem csüggedünk, és gőzerővel készülünk a következő futamra, mely augusztus 4-én lesz a Hungaroringen, ahová már jóval több nevezőt várnak, tehát érdemes lesz kilátogatni hazánk autós fellegvárába. A kunmadarasi képeket megtaláljátok a galériában.

Találkozzunk a ringen!

2012.05.21.

 

Sziasztok!

Gyorsan egymás után a második OB futamot is letudtuk, megint a kiskunlacházai repülőtéren voltunk. A pálya nyomvonala most eltért az előzőtől, ez is jól, látványosan autózható pálya lett. Most pénteken volt az edzés, szombaton a verseny. Mi Szajky Pistivel - Hadik András a bükkfürdői rali miatt most nem kísért el - már pénteken leutaztunk, és ismét egy jó hangulatú, sok kilométeres edzésen vehettünk részt. Az autó tökéletesen működött, Énekes Árpi csapatának - akiket megkértünk, hogy segítsenek Bandi távollétében - nem sok munkájuk akadt. Nekik ezúton is köszönjük a munkájukat.

A versenynap - talán mondhatom - a szokásosan alakult. Jó edzéskörök után elsőként kvalifikáltam magam, a verseny végén negyedik hely, de ne ugorjunk ennyire előre. A 8 közé, mivel csak 10-en voltunk párbaj nélkül jutottam be. A 4 közé jutásért Turi Attilával mentem, ezt a párbajt a bírók nekem ítélték, Attila sokat hibázott. A döntőbe jutásért Simon Csabával mentem, itt Őt ítélték jobbnak a bírák. A harmadik helyért ismét Domival mérkőztem, és nagy küzdelemben Ő győzedelmeskedett. Összességében ismét jó hagulatú verseny volt, jó mérkőzéseket vívtunk, gratulálok a győztesnek és a dobogósoknak.

A képeket már feltettük az oldalra, videók hamarosan. Legközelebbi OB futam Kunmadarason lesz, ott találkozunk.

2012.04.27.

 

Sziasztok!

A hosszú téli szezon után megjött a tavasz, s ezzel együtt a driftszezon. Mi is rajthoz álltunk az immár az MNASZ égisze alatt zajló bajnokság első futamán, melyet Kiskunlacházán rendeztek a gyorsulási futammal együtt. A lacházi reptérre egyébként a versenynaptár szerint még kétszer visszatérünk. Már szombton leutaztunk, és igen sokat tudtunk tesztelni, állítani az autón, amire nagy szükség is volt, hiszen a télen teljesen újjáépítettük a motort, valamint bekerült a NIZZANba egy tolókerekes váltó is, köszönhetően Hadik Bandi nagyszerű munkájának. Mivel ez a prototípus, ezért semmit nem tudtunk róla, de a két nap alatt egyetlen hibát sem mutatott a váltó, tökéletesen működött. A verseny közben és után sokan a csodájára is jártak.

Az autó tökéletesen működött mind a két nap, szombaton nagyon jó köröket autóztunk, és ezt folytattuk vasárnap is, aminek köszönhetően elsőként kvalifikáltunk. Sajnos szombatra sok versenyzőtársamnak problémája akadt, így a kvalin már csak heten indultunk. Mivel első lettem, így verseny nélkül jutottam a legjobb négy közé. Az addig hibátlanul működő autó itt kezdett el rendetlenkedni, ugyanis a kormány szervó hol működött, hol nem, így a döntőbe jutásért folyatott tsuisot, valamint a bronzmérkőzést is elbuktam. Előbbit Szegesdi Gábor, utóbbit Deli Domonkos ellen. A harmadik helyért folytatott futam második felére teljesen elment a szervó, így ott már csak végiggurultam.

Mindent egybevetve jó hétvégét tudhatunk magunk mögött, tele élményekkel, és tapasztalatokkal tértünk haza.

Szeretnénk indulni a következő lacházi versenyen, az addigi történésekről még a verseny előtt beszámolok.

A képek már fenn vannak a helyükön, a videók hamarosan megjelennek.

Üdv:

Géza01.

2012.01.28.

 

Sziasztok!

Először is mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok!

A 2011 évet két jó hangulatú versennyel szerettük volna zárni, mely szám egyre redukálódott, annak ellenére, hogy nevezésünket mindkét futamra leadtuk. Kezdjük időrendben a Mikulás ralival. Bushman autóját béreltük ki erre a futamra alkalmi navigátorommal, aki nagyon jó barátom. A gépátvétel, pályabejárás nagyon jól sikerült, szombat este még a versenyautóval is mentünk egy jóízűt. Vasárnap viszont az első gyors első 500 méterén felrobbant a motor, így nézőként követtük tovább a versenyt. Mivel nem akartuk ílyen rossz szájízzel zárni az évet, a Szilveszter ralin is elindultunk, de itt már a jó öreg, bevált bordóval. A pályabejárás itt is jól kezdődött, annyi különbséggel, hogy a továbbiak is jól folytatódtak. Igyekeztünk minél szélesebben autózni, minél többet kihasználni a pályából, és természetesen mindezt keresztben. Mi - és reméljük a nézők is- nagyon élveztük a csúszkálást, aminek annyi következménye volt, hogy időnként utólért egy-két versenytársunk, de igyekeztük Őket minél előbb elengedni. Tetszettek a hungaroringi pályák, nagyon jó volt rajtuk versenyezni, nem utolsósorban különleges élmény volt ezeken a híres aszfaltokon keresztben közlekedni. Szóva ltetszett a verseny nekem is és csapatom minden tagjának.

Lassan indul az idei szezon, a NIZZAN épül, szépül, de konkrétabb hírekkel később jelentkezem. Addig is nézzegessétek a képeket, és új videók is haamrosan felkerülnek az oldalra.

Géza01..

2011.11.21.

 

Sziasztok!

November első hétvégéjén véget ért a driftbajnokság erre az évre. Az autó tökéletesen működött, nagyon jó volt vele autózni mind a pénteki edzéseken, mind pedig a szombati versenynapon. Én és kis csapatom nagyon jó hangulatban töltötte a hétvégét, annak ellenére, hogy megint - véleményünk szerint - egy hajszállal maradtunk le a továbbjutásról, momentán a 8 közé jutásról. Ezzel sajnos el is úszott az év végi összetett 3. helyezés, de számunkra a 4. hely is örömteli, jó eredmények számít. A téli hónapokban szétszedjük a NIZZANT teljes egészében, és sok újdonságot építünk bele. Pontosan mik lesznek ezek, majd tavassal kiderül. :)

Addig is nézzetek vissza időnként az oldalra, hisz a téli szünet ellenére folyamatosan frissíteni fogjuk oldalunkat. A tököli futamról a képek már felkerültek az oldalra, a videók pedig hamarosan fent lesznek.

2011.09.26.

 

Sziasztok!

Sajnos szöveges beszámolóval elég régen jelentkeztem, de aki figyelemmel kísérte az oldalt, az láthatta, hogy videók és képek folyamatosan kerülte fel az év eseményeiről, amiben nem szűkölködtünk. Idén már túl vagyunk 4 OB futamon, melyeken időnként elpártolt tőlem a szerencse, és a pontozó bírók pontszámai, de ennek ellenére a bajnokság 3. helyéről várjuk csapatommal az utolsó futamot. A nyitó futamon Tökölön életem legjobb helyezését értem el, a dobogó 3. fokára állhattam fel. A következő Kakucs volt, itt a 4. helyet sikerült megszereznem. Ezek után jött egy - számunkra - igen távoli futam, Taszár, és egy gyengébb szereplés, 13. lettem. A 4. futam felejthetetlen környezetben a Hungaroringen lett megrendezve. Mikor először megláttuk a pályát, nem hittük, hogy le lehet fűzni, de ahogy telt a nap, és fogytak a gumik, úgy lett egyre összerakottab a két kanyar. Igazából nem is a kanyarokkal volt gond, hanem a két kanyar közötti 150 m egyenessel, amit csúszva kellett megtenni. Úgy érzem nap végére sikerült összeraknom a körömet, amit a bírók is értékeltek, és a kvalifikción a 4. helyre hoztak. Amilyen szerencsésen indult a verseny, olyan szerencsétlenül folytatódott, mert ugyan a 16 között nem kellett versenyeznem, viszont mikor a 8 közé jutásért mentem, pont leesett az eső, nagyon megváltozott a pálya minősége, és az első körömben megforogtam, a másodikban pedig kicsit kijöttem a driftből az említett egyenesben. Mindkét körben hasonló hibákat követett el ellenfelem is, de az övét kisebbnek ítélték, így Zichy jutott tovább, gratulálok neki. Az év utolsó futamán mindent megteszünk, hogy dobogón zárhassuk az évet. Pályafutásom legnagyob sikere lenne, és a csapat is megérdemelné az ünneplést.

Várunk mindenkit a zárófutamon!!!

 

2011.03.18.

 

Sziasztok!

A NIZZAN építése a célegyenesbe ért. A HADIK TEAM műhelyében teljesen szétszedték, több mindent alakítottak rajta. Vannak szembetűnő, és kívülről nem látszó váltaozások, melyeket hamarosan mindenki tapasztalhat. A napokban hamarosan újabb hírekkel szolgálok. Elöljáróban annyit, hogy valószínűleg, máűr hétvégén találkozhatunk. Addig is hangolódjatok rá a versenyszezonra.

2010.10.27.

 

Végre sikerült amire nagyon vágytunk,el tudtunk indulni a drift bajnokság utolsó futamán.
Nagyon nagy előkészület előzte meg a rajtot.
Új csapat, új szerviz, természetesen HIGGINSSZ segítségével.
Úgy néz ki, hogy sikerült egy olyan csapatba belépnem akik nem kis múlttal rendelkeznek az autóversenyzés területén, sőt az autóépítésben sem kispályások.
Biztosan sokmindenkinek ismerősen cseng a HADIK név, esetleg, ha valakinek nem ugrana be ,akkor segítek: Hadik András és Juhász István
a 2009-es év Magyar Rallye Bajnokai lettek a saját maguk által épített Subaruval.
No! A HADIK Rallye Team segítségével sikerült a régi NIZZAN-ból /ami régen sem volt rossz/ olyan üzembiztos autót építeni, ami simán helyt állt a Magyar Drift Bajnokság Street Legall futamán. Egy év kihagyás után csak itt lehet indulni, ez a szabály.
Mikorra elfoglaltuk a harmadik szervizhelyünket és sikerült az autót beállítani, /sokat pihent/ innentől minden a legnagyobb rendben ment.Hibátlan autó, szervezett szervíz, stb.
Mindent megbeszéltünk, Higginsz a régi tapasztalatokkal, Hadik Bandi a precizitás elméletekkel és taktikai tanácsokkal, Tomika szervizeléssel segítették a versenyzést.
Mindenképpen úgy akartunk versenyezni, hogy valami nyomot hagyjunk az ellenfelekben, nézőkben és mi is jó emlékekkel vágjunk neki a 2011-es drift bajnokság futamainak.
Igazából nem is volt meglepetés a kvalifikáció 3-dik eredménye.Az első hely volt a cél.
Innentől csak menetelni kellet volna fefelé, simának tűnt minden, jöttek az eredmények, megnyert csaták, kicsit szokatlanul, hogy nincs tsuizoo csata, de a SZABÁLY!!!
Mikor bejutottunk az első négy közé, őszintén megfordult a fejembe,hogy ezt a versenyt meg is nyerhetjük akár, de nem így történt.Galacs Gabi jobbnak bizonyult,í gy maradt a lehetőség a harmadik,vagy a negyedik helyért.Negyedikek lettünk.Gratulálunk a harmadik helyezettnek!
Mindenestre egy olyan versenyen vagyunk túl ami próba volt nekünk a 2011-es évre, egyenlőre úgy tűnik, hogy minden működik.
Büszkék vagyunk arra, hogy a legnagyobb beérkező sebességünk nekünk volt, úgy,hogy driftben maradtunk és befejeztük a futamot. "129.5 km/h"
Megemlíteném, hogy az éves bajnokság szerencsés 13-dik helyét úgy nyertük meg, hogy egy versenyen indultunk.
 
Biztosan sok mindenkinek feltűnik, hogy mindig többesszámot használok.Igaz,hogy az autótt /NIZZAN/ egyedül vezetem,de azok az emberek akik segítették a versenyzésemet, igazán megérdemlik, hogy  mndig említve legyenek, ha csak gondolatban is.
2011-ben nagyon kell velünk számolni!

 

2010.10.01.

 

Sziasztok!

Itt az első hírünk, az újraindulás után. Most hétvégén indulunk a drift záró rendezvényén, az utolsó OB futamon Tökölön. Gépünk a jól megszokott NIZZAN, a csapatunk viszont új, Hadik Team szineiben fogunk rajthoz állni, akik jelentős segítséget adtak a vas rajthoz állításában. Szombat reggel 8 körül már kinn leszünk a pályán, és minél több edző kör megtétele után emelt fővel, és tisztes helytállás reményében állunk a Street kategória rajtjához. A választások ellenére remélem minél többen kilátogattok a jól ismert reptérre. Találkozzunk a pálya szélén.

Géza01.

2010.09.21.

 

Sziasztok!

Különböző okok miatt sajnos ngyon sokáig nem működött oldalunk, de most visszatértünk, és hamarosn új híreket, élményeket osztunk meg Veletek, és néhány meglepetést is tartogatunk tarsolyunkban. Időnként ismét érdemes lesz visszanézni honlapomra, és ezt a tényt osszátok mg másokkal is. :)

Üdv: Géza01

2008.12. 04.

Ismét régen jelentkeztem, de most több mindenről is írnék.

Októberben részt vettünk egy amerikai drift versenyen, konkrétan Cordeleben. A pálya egy nascar pálya közepén volt kialakítva, ami nagyon különleges hangulatot kölcsönzött az egész versenynek. Mire mi Hajdú Zoli barátomékkal - az Ő versenyautójukkal idultam, ami szintén egy Nissan 200 SX S14 - kiértünk a verseny helyszínére már javában tartott az edzés. Mi gyorsan lepakoltunk, és mentünk is ki a pályára, hisz számomra ismeretlen volt az autó, attól függetlenül, hogy sok mindenben hasonlít az enyémre. A pályán sok Nissan, Toyota és Lexus körözött, s nagyon jó érzés volt közöttük, velük csúszkálni. Külön érdekesség, hogy ezeket az autókat a srácok utcán is használják, mivel floridában nincs kötelező műszaki vizsga.

A versenyen minden körben egyre jobban mentem, így egészen az elődöntőig meneteltünk Zolival, ahol is ő sajnos hibázott és kiesett, én viszont bekerülétem a döntőbe. Ahol elsőre nem bírtam ellenfelemmel, de a visszahívásban eltávolodott egy érintési ponttól és meg is tudtam előzni, így egyértelmű lett győzelmem.

Nagyon sokat profitáltam az itthoni tsuiso versenyekből, hisz nagyon közel tudtam menni az érintő pontokhoz, és mindeközben a versenytársamra is tudtam figyelni.

Nagyon jó hangulata volt az egész hétvégének, olyan magyar filinges! Nagyon sok barátságos emberrel, segítőkész drifterrel, és a legfontosabb, hogy Amerikában versenyző magyarokkal találkozhattam! Zoli drift tudásától nagyon tart a floridai mezőny, emellett nagyon szeretik és a legfontosabb, hogy befogadták az egész családot.

A hazefelé úton megtárgyaltuk, hogy ezt a hétvégét mindenképpen meg kell ismételni.

Más. A hétvégén Veszprém környékén megrendezendő 12. Mikulás rallyra mi is leadtuk nevezésünket. Szajky Pista Evo VI-osával állunk rajthoz, 84-es rajtszámmal. Kipróbáljuk, milyen érzés az, amikor minden keréken van hajtás... A verseny után részletes beszámolóval, képekkel és videókkal jelentkezünk. De aki tud, személyesen is látogasson ki a lőtérre, biztosan jó verseny lesz, és a szervízparkban találkozhatunk is.

Több kép és videó is felkerült a megfelelő menüpontok alá. Hamarosan bővülnek majd a felrakott anyagok. Jó böngészést.

Találkozzunk a lőtéren!

x

2008.09. 09.

Kicsit elmaradva,de megérkezett a máriapócsi beszámoló.
A csapatunk pénteken reggel indult el Máriapócsra,a kipakolás után azonnal el lehetett kezdeni a tréninget,mi maximálisan próbáltuk kihasználni a lehetőséget,sokat mentünk pályán.
A napot úgy zártuk, hogy megelégedettek voltunk mindennel, talán az autó (NIZZAN) így még soha sem ment, nagyon eltalálták a fiúk a beállításokat.
Itt szeretném megköszönni Higanynak és Rolinak a munkáját.
Szombaton délelőtt még felelevenítettük a pálya nyomvonalát, valamint a gumikat próbáltuk beállítani.
Nagyon vártuk a kvalit, örültünk a driftboxnak.
Szerencsére jó helyezést értünk el.
A párositás is tetszett.
A Szerb BMW-s drifterrel kellet megküzdenem, sajnos Ő az utolsó kanyarnál rossz ívet választott és nekicsúszott a falnak, de rajthoz tudott állni.
Ezt a csatát én nyertem, mivel akkora előnyre tettem szert, hogy a második körben már csak egy biztonságit kellett autóznom.
A következő párom Cziffer Laci volt.
Lezajlottak a csaták és a célban, míg vártuk a döntést, egymásra mutogattunk, hogy ki a továbbjutó. Laci nyert. Gratulálunk, de azért remélem a következő versenyen tudunk menni együtt, ha mégsem akkor edzésen szeretnék menni Lacival,Laci ellen,sok tapasztalat begyűjhető ilyenkor.

VASÁRNAP:

Szombati kvali után Szántó Niki-vel kerültem össze.
Én nyertem.

Kerényi Ádám volt a következő "párom".
Nagyon vártam, Ádámmal jó barátságban vagyunk és már ütköztünk is versenyen, tehát tudtuk, mindketten, hogy nagyon kell figyelnünk egymásra, de emellett verseny van.
Azt hiszem így még soha nem csatáztam senkivel, nagyon kemény volt, a bírók visszahívás mellett döntöttek.
Újra mentünk és Ádám nyert. Én kiegyenesítettem az első kanyart, nagy hiba volt. Gratulálok Neki.

Az egész hétvégében még kiemelném mikor egymást vittük az edzésen
Pucival
Ádámmal
Abból nagyon sokat lehet tanulni, fejlődni.

Nagyon jó hétvége volt, jó időjárás mellett, jó társaságban nem is lehet rossz.

2008.06.25.

 

A hétvégén a Kakucsringen tartották meg a drift ob 3. futamát.
Szerencsére mi is egy jól felkészített NIZZAN-nal tudtunk nekivágni a pénteki edzésnek és az azt követő szombati versenynek.
A nagy meleg ellenére gond nélkül zajlott a verseny.
Én először voltam ezen a kakucsi pályán és nagyon tetszett a vonalvezetése.
Sok beállitást próbáltunk ki az autón,tehát szombatra összeállt a minden rendben volt.
A 22. helyen tudtam kvalifikálni. Ez nem nagyon van rendben. Jobbat vártam. A szokásos 14-15-dik helyet azt hittem kibéreltem, de úgy látszik
folyamatosan romlik a teljesítményem.
Az elsö csatámat Mészáros Mikivel mentem. Nagyon korrekt ember, sajnos Ő nulla edzéssel vágott neki a versenynek, egész éjszaka szerelt.
Azt a csatát megnyertem.
Ekkor kerültem össze Pucival.
Nagyon örültem neki, mivel arra számitottam, hogy jó lesz menni egy gyors kocsi után, tudom majd tartani az íveket.
No ez nem így történt, Muci nagyon lassú volt nekem, tudom, hogy ezt nekem kellene korrigálni, mint hátul lévőnek, de nem sikerült.
A legjobb az egészben az volt, hogy Mucival úgy vágtunk neki a csatának, bármilyen eredmény lesz, felejthetetlen élményt nyújtunk azoknak akik
miattunk jöttek ki a versenyre. Szerintünk ez sikerült.
Hamarosan videót fogunk felrakni erröl, és az egész versenynapról is.


Jó verseny volt, bár engem igazán a pontozás nem érdekel, mi - most a csapatom nevében is beszélek - nem a kupák miatt driftelünk.

2008.06.04.

 

Május utolsó hétvégéjén rendezték meg Máriapócson az OB második futamát. Mi már a pénteki edzésre is lementünk, hogy ki t udjuk próbálni, és be tudjuk állítani az új turbóval ellátott autót. Igyekeztünk minél többet körözni a pályán, hogy az esetleges hibák még a verseny előtt kijöjjenek. Nap végén úgy tettük le a Nizzant, hogy rendben várhattuk a másnapi rajtot.

A kvalifikációt a 14. helyen teljesítettük, a legjobb 16-ba kerülésért Harsányi Józsival versengtünk. Az első körben én mentem elől, akkor eléggé meg tudtam lépni. A második körben pedig nem igazán tudott otthagyni, így tovább jutottam. Legnagyobb sajnálatomra a következő párom nagyon jó barátom, Adorján volt. Tisztes köröket mentünk, mindketten hibázgattunk, végül is ő jutott tovább. Gratulálok neki. A következő körben sajnos ő is kiesett.

Jó verseny volt, bár egy-két döntéssel nem értettünk egyet. Az időjárás szombat estére kicsit kibabrált velünk, pár futamot át is kellett tenni vasárnapra, a II. osztály futamai közé. A képek már felkerültek az oldalra, videók még nem...

A következő futam Kakucson lesz júniusban. Mindenkit várunk, nagy csapatás lesz...

.

2008.06.01.

 

Különböző okok miatt sajnos nagyon régen jelentkeztem, de most már rendszeresebben tartjuk karban az oldalt.

Legutolsó jelentkezésem óta sok minden történt. Többek között két egymás utáni hétvégét is eltöltöttünk a tököli reptéren. Március utolsó hétvégéjén edzés volt, majd április első hetének zenitjén eb és ob futamnak adott otthont a reptér.

Az edzés nagyon jól sikerült, többféle beállítást kipróbáltnk, és gyakorlatilag egész nap köröztünk a pályán, csak addig álltunk meg, még gumit cseréltünk, vagy igazítottunk a beállításokon. Sok ismerős átélhette a tempós csúszkálás élményét, hisz volt lehetőségünk sokat menni.

Úgy éreztük jól sikerült beállítani az autót a nap végére, így lelkesen vártuk a versenydús következő hétvégét. Az eb-re több ország versenyzői neveztek. Itt voltak a már ismerősként köszöntött hollandok Vernon és Kook vezérletével (Vasbloom a D1-be való nevezés miatt nem jöhetett) de volt orosz, cseh, szlovák, szerb versenyzőtárs is. A 16 közé jutásért Spisák Zsoltival (Lecsó) futottam, egész jól kiadták a körök, s a bírók is így látták, úgyhogy készülhettem a 8 közé jutásért való harcra Zeusszal. Zeusz egyik körében megforgott, így itt is egyértelmű volt tovűábbjutásom. Ekkor következett a négybe jutás, Ádámmal. Ezt a futamot nem részletezném, hamarosan fenn lesz a videó. A lényeg, hogy összeütköztünk Ádámmal, a Nizzan jobb eleje, a BMW bal hátulja sínylette meg a találkozást. A bírók úgy vélték, hogy beforogtam volna az ütközés nélkül is, így Ádám ment tovább, mi pedig a pálya széléről figyeltük az eseményeket.

A döntöbe Ádám és Kees Kok került, ahol többszöri visszahívás után Ádámot hozták ki győztesnek. Gratulálunk neki.

Vasárnap az ob futamot rendezték meg. A selejtezők itt is jól kiadták, bár várakozáshoz képest hátrébb soroltak. De nem csüggedtünk, vártuk a rajtot, és az első futamot, ahol Lakatos Zolival (Lucky Boy) mérkőztünk. Jó körök voltak, Lucky Boy be is forgott, így szinte tét nélkül csúszkálhattam végig. A nyolc közé Szekeres Pétert kellett legyőznöm, ami sikerült is. A négy közé Grizzlivel hozott össze a sors, és itt ki is kaptam. A hatsi viszonylag lassabb tempójában nem tudtam úgy driftelni, ahogyan kellett volna, ráadásul a második körben be is forogtam, így nem volt kérdés a továbbjutó személye.

Összességében jó hétvége volt, jót versenyeztünk, pontokat is szereztünk és a társaság is jó volt.

Minhárom eseményről készült képek már fenn vannak az oldalon, az edzésről készült videó is megtalálható, a többi hamarosan...

2008.02.19.

 

Radír barátom megkeresésére február 10-én elmentünk az örkényi Euroringre, ahol a délelőtt folyamán csak ketten bitoroltuk a pályát. Felváltva csúszkáltunk a jó minőségű, és szintén kifogástalan kanyarvezetésű pályán, és nagyon élveztem, hogy minden külső, zavaró tényező nélkül terelgethettem a vasat. Az autó alapjában véve jól működött, apró dolgokat változtattunk a beállításokon, valamint a tervezettnél egy-két körrel kevesebbet mehettünk a délelőtt végére elfáradó fémcső miatt.

Ismét sok barátot tudtunk megautóztatni, köztük Gáspár Lacit is, aki versenyautója nélkül jött le a pályára. Tetszett neki az autó, annak viselkedése, és a megrajzolt körök is.

Nagyon kellemes délelőttöt töltöttünk Örkényben, reményeink és terveink szerint csúszkálunk még hasonló körülmények között...

2008.01.16.

 

Felkerültek a Miku VB-n készült belső felvételek. Sajnos csak 3 gyorsról, mivel a korábban részletezett okok miatt csak ennyit abszolváltunk. Még egy rendhagyó belső videó, és két külső külső vágás hamarosan fel fog kerülni az oldalra.

Addig is várjuk a havat...

2008.01.10.

 

Mégegyszer B.U.É.K, és keresztben csúszásban gazdag új évet!

Az örkényi edzésről készült videó már felkerült az oldalra, a MikuVB belső felvételei és egy kis külső felvételből és szervízparki életből készült vágás a napokban felkerül.

Havas napokat mindenkinek!

2007.12.24.

 

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és Boldog Új Évet Kívánunk!!!

2007.12.12.

 

A hétvégén zajlott Veszprém környékén a XI. Mikulás Rally. Mi már péntek este elfoglaltuk veszprémi szállásunkat, hogy szombaton időben a géptávételen legyünk, illetve, hogy minél előbb elkezdhessük a pályabejárást. A gépátvétel gyorsan lezajlott, így már kilenc előtt elkezdtük a pályák felírását. A lőtér most is nagyon tetszett, mint tavaly. Igaz a hosszú szakasz nem volt annyira hosszú, mint tavaly, de jó volt, a körgyors pedig szintén közel áll hozzám. Az ösküi pálya nem volt túl rossz, a litéri viszont nagyon nyálkás volt, mintha jégen közlekedtünk volna. A két lőtéri pályát a ladával is kipróbáltuk, ami csak fokozta várakozásunkat a vasárnapi verseny előtt. Sötétedés előtt összepakoltunk, és próbáltunk lelkiekben is felkészülni a másnapi versenyre.

Vasárnap 10.36-kor rajtoltunk az első gyorson, amin - várakozásainknak megfelelően - nagyon jól éreztük magunkat. Itt a 108. időt autóztuk a 178 résztvevő közül. Természetesen az idő nem volt annyira fontos, mint a látvány, ahol lehetett keresztben érkeztünk. Nem volt semmi gondunk, egészen a harmadik gyorsig. Itt nem sokkal a cél előtt kikönyökölt a motor, így fel kellett adnunk a további küzdelmet. (Ezen a képen látható a motor oldalán lévő lyuk.) Nagyon sajnáljuk, hogy nem értünk végig, nagyon kellemes verseny volt.

Összességében azt tudom mondani, hogy jól szervezett, jó hangulatú verseny volt, amelyen mi is jól éreztük magunkat a pályán, és a szervízparkban egyaránt, hiszen a barátok, ismerősök jó hangulatot teremtettek mindkét helyszínen, és természetesen ők is élvezték a hétvége minden percét. Nagyon sajnáljuk, hogy nem használhattunk ki minél több lehetőséget az autózásra.

Képek már fenn vannak az oldalon, videók hamarosan.

2007.11.11.

 

Tegnap került megrendezésre az idei év utolsó drift edzése, melyen mi is részt vettünk. A pócsi versenyen meghibásodott autót rendbe tudtuk tenni, így elindultunk az edzésen. Kisebb gondok voltak reggel, de nagyjából összeállt a technika. Rengeteget mentünk, reggel 10-től délután négyig szinte egyfolytában köröztünk a pályán, csak a szükséges ideig álltunk meg, amíg gumit cseréltünk, vagy kicsit állítottunk az autón. A tököli edzéshez hasonlóan most is rengeteg barátunkat, ismerősünket tudtam megautóztatni, akik mind nagyon élvezték a csúszkálást. A pálya jó volt, és jó ötletnek tartottam, hogy két csapatra osztották a résztvevőket. Két pályát kijelölve délelőtt az egyiken mentek a haladók és profik, a másikon a kezdők. Még így is előfordult, hogy feltartottuk egymást, mi lett volna, ha mindenki együtt megy... Ráadásul gyakorlatilag három pályán mehettünk az egész nap folyamán, mivel a legvégén az egyes pályát fordítva teljesítettük. Jó idényzárónak tartom ezt a rendezvényt.

A képek már felkerültek az oldalra, videók - ismétlem magam - hamarosan fent lesznek...

2007.11.09.

 

November elején egy új kezdeményezéssel próbálkoztak megszállot versenyimádók a Budaörsi ipari területen. A régi idők hangulatát próbálták felidézni egy éjszakai autózás képében, annyi különbséggel, hogy most legális rendezvényről volt szó, ellenben a múlttal... Ennek fényében a rendezvényt megkülönböztetett figyelemmel kísérték a rend őrei is.

A meghirdetett 10 órai kezdés egy fél órát csúszott, s a kezdésre rengeteg ember gyűlt össze az Autó Expo M1 előtti útszakaszon. Hatalmas élmény volt az emberfal között menni, de ugyanakkor nagy felelősség is. Itt nem lehetett hibázni. A meghívottak egymás után indultak a körpályán, és folyamatosan mentünk 5-6 kört. Aztán szünet következett, majd újabb köröket róttak a vállalkozó kedvűek. Mi csak az első körben vettünk részt, a másodikat már csak kívülről szemléltük. Jó gondolat, jó szervezés volt ez a rendezvény, lehet, más körülmények között még nagyobbat szólna egy ilyen próbálkozás.

2007.11.08.

 

Felkerültek az oldalra a máriapócsi videók, a késésért elnézést kérünk.

A hévégén kerül megrendezésre az idei év utolsó drift edzésre, melyen részt szeretnénk venni. Reméljük jó zárása lesz az örkényi csapatás az egész évnek. Az edzésről természetesen képekkel, videókkal és szöveggel is beszámolunk.

2007.10.24.

 

Felkerült az oldalra az egri Tesco parkolójában megrendezet szlalom videója. A máriapócsi videók hamarosan elkészülnek.

2007.10.08.

 

Szeptember utolsó hétvégéjén került megrendezésre az EB és az OB utolsó futama a máriapócsi aszfaltszőnyegen. Mi mindkét napra leadtuk nevezésünket, sőt már pénteken az edzésen is kipróbáltuk a Nizzant, próbálgattuk beállításait. A lehető legtöbbet igyekeztünk pénteken a pályán tölteni, hogy minél jobb beállításokat találjunk a két versenynapra, amelyek sajnos nem úgy alakultak, ahogyan elképzeltük. A szombati EB-n bejutottunk a legjobb 32-be, majd a 16 közé kerülésért folytatott harcban alulmaradtunk holland versenyzőtársunkkal szemben. Sajnos az első körben, mikor én mentem hátul az egyes kanyar után beforogtam. Nagyon igyekeztem utolérni versenytársamat, mert a szokottnál jobban elhúzott a bólyáknál, s szerintem bőven megvolt a két autó távolság, aminél már meg kellett volna ismételni a kört. Sajnos nem így történt, és nem tudtam annyira jól menni a következő körben, hogy kiegyenlítse az első kör megforgását. Az még hozzátartozik ehhez a körhöz, hogy mikor én mentem elől, szerintem kisebb távolság miatt intettek vissza minket. Sajnos kiestem, amit nagyon sajnálok, mert úgy érzem, több volt bennem és az autóban.

Másnap újult erővel indultunk neki az OB futamnak. A selejtező ebben az esetben is szombaton megtörtént, így már csak a legjobb 32 autó sorakozott fel a rajtnál. A legjobb 16-ba verseny nélkül jutottam, mert versenyzőtársam technikai okok miatt nem tudott elindulni. A legjobb 8-ba Kerényi Ádámmal vívtam elég szép csatát. Nagyon hasonló köröket mentünk, nehéz dolga volt a bíróknak, dönthettek volna így is, úgy is, végülis Ádámot juttatták tovább. Nem volt semmi rossz érzés bennem, szép kört mentem, jót vívtunk.

Összességében nagyon jó három napot töltöttünk a máriapócsi pályán, sokkal élvezetesebb volt körözni a Nizzannal, mint májusban a Ladával. Így már az ötös kanyar is kiadta egyben, nem kellett megtörnöm. Sajnos vasárnap az autó elkezdte kinyomni a vizet, úgy néz ki hengerfejes lett, de már folyamatban van a probléma orvoslása.

Az idén még nem tudom milyen rendezvényeken indulok, de minden információt időben kiírok az oldalra. A képek már fenn vannak az oldalon, videók hamarosan.

2007.09.20.

 

Elkészültek a tököli edzés videói. Egy vágást készítettünk az egész nap eseményeiből, valamint feltettünk egy teljes edzéskört, ami - szerintünk - elég jól kiadta végig. Már nagyon készülünk jövő hétvégére, ami nagyon zsúfolt, és eseménydús lesz így aki teheti látogasson ki Máriapócsra. Szombaton EB, vasárnap OB futam. Az ajánlót hamarosan kitesszük az oldalra.

2007.09.12.

 

Voltunk a hétvégén tökölön megrendezett edzésen, hogy végre éles helyzetben is kipróbáljuk a Nissant. Hát, mit mondjak, nem okozott csalódást, sem nekünk, sem azoknak, akik kilátogattak a reptérre. Nagyon jó köröket tudtam menni, melyek természetesen fokozatosan javultak. Kihasználtuk a lehetőséget, és addig nyomtam neki, ameddig a gumik száma engedte. Igen sok barátot, ismerőst sikerült megautóztatni, akik mind elismerően szólva szálttak ki az autóból. Szóval nagyon várjuk Máriapócsot, hogy mire leszünk képesek versenykörülmények között.

Az edzésről a képek már felkerültek az oldalra, videók hamarosan fenn lesznek...

2007.08.23.

 

Mint azt már előbbi híremben említettem, n em tudok részt venni a kakucsringi versenyen, de az infókat az alábbi linkeken megtaláljátok.

Kiírás

Áttekintő térkép

Kakucsring megközelíthetősége

2007.08.22.

 

A híreimben még nem szerepelt, de egy új autó építésébe fogtunk, mely projekt lassan a végéhez közeledik. Egy Nissan SX 200-at készítünk fel drift versenyzésre. Az autó gyakorlatilag kész, kisebb részletek hiányoznak, mint például futómű, lökhárító, versenyváltó. A hétvégén állítottuk be a komputert Heves környékén. Erről a délelőttről készültek videók, és képek, melyeket már a megfelelő menüpontok alatt meg is találtok. Sajnos a most hétvégén Kakucs-ringen megrendezendő futamon családi okok miatt nem tudunk részt venni, de a szeptember végi máriapócsi versenyen már támadunk, több mint valószínűleg a Nissan-nal. Nagyon jól sikerült az autó, erős, nagy nyomatékkal, és jól kezelhető. A motoron még további fejlesztések is lesznek, úgyhogy ettől csak erősebb lesz. Nagyon várjuk a máriapócsi versenyt, hogy éles körülmények között is ki tudjuk próbálni a gépet.

2007.08.13.

 

Felkerültek a kecskeméti, és a tököli videók az oldalra. Mindenkitől elnézést kérünk, hogy ilyen későn készültek el. Hamarosan újabb hírekkel jelentkezem.

2007.06.26.

 

Nagyon vártuk az eb-t. Szombaton időben érkeztünk, volt elég lehetőségünk kipróbálni az autót és magunkat is. Az edzés jól sikerült, a verseny nem.
Azért sikerült kvalifikálni magamat a legjobb 32 közé, bár mind a három körömet elrontottam, kétszer megforogtam, harmadjára pedig az első kanyart kettőből sikerült bevennem. Sajnos a vasárnapi KO-n nem tudtunk részt venni.
Szombaton Radir barátom lehetőséget adott, hogy kipróbáaljam az alpin bmw-t. Hát az egy csoda, erős, jól vezethető stb. Remélem Radirnak is tetszett a LADA vezetése. Nagyon jó verseny volt, komoly autókkal, nagyon jó pályával.
Köszönöm a szurkolóknak, hogy a nagy meleg ellenére végivárták a versenyt.

2007.06.16.

 

Jövő hétvégén (2007. június 23-24.) Tökölön kerül megrendezésre a King of Europe Folax Hitel Drift Európa Bajnoki futam, melyen mi is indulni szeretnénk. A rendezvény két napos lesz. A beharangozót itt olvashatjátok. A képre kattintva pedig a verseny plakátját láthatjátok. Sok külföldi versenyző is jelezte részvételét, jó versenyre van kilátás a reptéren. Bővebb információ a www.drifter.hu oldalon.

2007.05.30.

 

A hétvégén részt vettünk a hockenheimi drift versenyen. Pénteken délutánra három kör edzéslehetőséget biztosítottak a pályán, ami természetesen a forma1-es pályának egy szakasza volt, mi már ekkor ki tudtuk probálni az autót. Az az igazság, hogy a három kört három féleképpen oldottam meg, kettő egyforma nem sikerült.
Szombat reggel már korán a pályán voltunk. A versenyzői eligazítás után
felsorakoztunk, az egész drift mezőnnyel és felvonultunk a mintegy 15000 néző
előtt. Ez után következett a kvalifikáció, a 16 legjobban driftelo veresenyzőt
választotta ki a zsűri. Itt fejeződött be számunkra a verseny, mi a 28-ik helyet
szereztük meg. Levonultunk a pályáról és szurkoltunk a bejutott Magyaroknak. Nagyon jól felkészített autók voltak a mezőnyben, nagyon-nagyon ügyes pilotákkal. A magyarok iszonyatosan jól mentek, volt aki még előzni is tudott, a páros csatában. Izgalmas volt nézni. Gratulálok Nekik.

Bővebben olvashattok a www.drifter.hu oldalon.

2007.05.24.

 

Indulunk a hétvégi hockenheimi versenyen. Bővebb információ a www.drifter.hu oldalon.

2007.05.21.

 

Az előző hétvégén részt vettünk a magyar drift bajnokság 2. futamán Máriapócson. Ezen a pályán még nem versenyeztünk, így jól jöttek a szombati nap edzéskörei. Az már első látásra világos volt, hogy nem fogom tudni egy ívben körberajzolni a pályát, mert két olyan hosszú ívű kanyar volt benne, amihez a lada 140 pacija kevés volt. Ezért a cél csak az lehetetett, hogy a lehetőségekhez képest minél kevesebb töréssel abszolváljuk az ominózus kanyarokat. Úgy érzem ezt valamennyire sikerült is, bár a legjobb 16-ba már nem jutottam be. Összekerültem egy másik ladással és a zsűri őt hozta ki továbbjutónak. Külsős vélemények alapján hasonlót autóztunk, - lehet elfogultak voltak, akikkel beszéltem, ők nekem adták volna a pontot - de a zsűri így döntött.

Mindezek ellenére - mellett jó hangulatú verseny volt, sok nézővel, látványos autózással. A lengyel versenyzőtársak is színt hoztak a versenybe. Képeket, videókat már találtok az oldalon.

A legközelebbi biztos versenyünk 2007. június 23-24-e, Tököli reptér. Természetesen minden új hírrel azonnal jelentkezem.

2007.05.17.

 

Az autó műszaki adatai az új motor elkészülte után nem lettek kijavítva, ezért mindenkitől elnézést kérek. A hiba korrigálva.

Scatman - Rendszergazda

2007.05.05.

 

Indulni szeretnénk a jövő héten, 2007. május 13-án, Máriapócson, a RabócsiRingen megrendezendő drift bajnokság második futamán. A verseny plakátját lent, a szöveges kiírást itt találjátok. Ezen a pályán még nem versenyeztünk, ezért a szokásos versenydrukk mellett egy kis kíváncsiság is motoszkál bennük. Aki tud látogasson el a pályára, mert egy új környezetben, de hagyományosan jó hangulatú versenyt izgulhat végig. Mi biztosan kiszinezzük köreinket...

.

2007.04.20.

 

Felkerült a korábban már ígért videó az eger rally prológjáról. Kecskeméti videók hamarosan...

2007.04.18.

 

A hétvégén megrendezték a Magyar Drift bajnokság I. futamát! Kellemes időben, jó hangulatú verseny ígérkezett. Már pénteken részt kellett vennünk egy kötelező edzésnapon, továbbá egy vizsgán, melyen gyakorlati és elméleti feladatok egyaránt voltak. A gyakorlati feladat egy kör megtétele volt a pályán, melyet - akárcsak a versenyen - elbíráltak, hogy megfelelő volt-e vagy nem. Csak az indulhatott szombaton, aki a pénteki vizsgán átment.

Így 53-an álltak szombat reggel a rajtvonalhoz. Mi a pénteki vizsgán a Ladával indultunk, szombaton reggel már a "Cigány" zöld BMW-jével vártuk a rajtot. Sajnos az már az edzésen kiderült, hogy a versenyen ismét nem indulhatunk a "bömössel", mert olyan hosszú volt az 1-es fokozat, hogy driftelésre alkalmatlan volt. Az eger ralin váltóhiba miatt a verseny feladására kényszerültek, "Cigányék", ezért váltócserés volt az autó, és most jött ki a gyermekbetegsége.

Úgyhogy a versenyen már a Ladával rajzolgattuk a köröket, amelyek nem csak szerintünk lettek színesek, mert egészen a legjobb 8-ig meneteltünk. A 4 közé jutásért Kerényi Ádámot kaptuk párul, aki - el kell ismerni - szebben ment, így jogosan jutott tovább, de az 5. hellyel így is elégedettek vagyunk.

Mindent egybevetve jó versenyen vagyunk túl. Képeket már találtok az oldalon, videót - ismétlem magam - hamarosan.

További képeket találtok a www.duen.hu, valamint a www.drifter.hu oldalakon. Utóbbi oldaon a részletes eredményeket is megtaláljátok

Legközelebb május 13-án Máriapócson, a RabócsiRing-en indulunk, a drift bajnokság II. futamán..

2007.04.03.

 

Elnidultunk a START AUTÓ EGER RALLY pénteki prológján. A mezőkövesdi repülőtéren kialakított pálya lezárása után tettük meg kétszer a versenyzők által is abszolvált szakaszt. A reptér már nem volt ismeretlen számunkra, hiszen többször volt már itt szlalom jellegű verseny. Ennek megfelelően jól is sikerült megrajzolni a köröket. A második felfutás végére sajnos elfáradt az egyik hátsó gumink, de csak két kanyart nem bírt ki. Jól éreztük magunkat, és úgy éreztük, a közönségnek is tetszett mutatványunk...

Képeket már találtok az oldalon, videó hamarosan...

Legközelebb két hét múlva, április 14-én indulunk Kecskeméten, az idei év első drift versenyén. Addig még konkrét infókkal is jelentkezünk.

 

2007.02.22.

 

Felkerültek a Miku VB-n készült videók. A késésért elnézést mindenkitől, technikai, és egyéb problémák miatt csúszott a videók elkészítése. Jó töltögetést.

2007.02.18.

 

Múlt héten pénteken este tartotta a magyar drift szövetség a 2007-es évi nyitóbuliját amin mi is részt vettünk. Nagyon kellemes helyen volt az összejovetel. Kivetítőn ment a 2006-os év összefoglalója, nagyon profi szinten összevágott anyag volt, szinte minden versenyzőt bemutattak pár percben, igazán jól sikerült. A vetítés előtt és után felszólaltak a vezetőség tagjai, a 2007-re szóló versenynaptárt ismertették a helyszínekkel, időpontokkal, ez természetesen olvasható lesz a drifter.hu oldalon, esett szó kettő külföldi versenyről is a német hockenheim és egy cseh futam lett megemlítve, valamint magyarországon egy európa kupa is lesz. Közben megbeszéltük Adorján barátommal, hogy minden versenyen, legalábbis, ha indulunk mind a ketten, együtt nevezünk a páros driftre, tulajdonképpen már a hockenheimi versenyen egyutt indultunk és a második helyet szereztük meg, ezért gondoltuk, hogy kialakítunk egy állandó párost. A est csattanója az volt mikor a Regös Laci átadta a hockenheimi résztvevőknek az okleveleket. Nagyon meglepődtünk, hogy a német szervezők ilyenre is gondolnak. Nagyon jó este volt, kis csapatunk "egri baráti társaság" kimondottan jól érezte magát. Várjuk a következő összejovetelt és a 2007-es év első drift versenyét.

2007.02.06.

 

Felkerült egy vágás a 2005-2006. évben készített videókból a teljesség igénye nélkül. Hamarosan újabb videók is felkerülnek az oldalra.

2007.01.02.

 

Eredményekben, látványos versenyekben, jó bulikban gazdag boldog új évet kívánok mindenkinek!

2006.12.17.

 

Beharangozónknak megfelelően részt vettünk a múlt héten megrendezett Miku Vb-n. Nagyon jó hangulatú hétvége volt. Mi már péntek délután lementünk Veszprémbe, elfoglaltuk szállásunkat, hogy szombat reggel időben ott tudjunk lenni a gépátvétel helyszínén. Az első között (közvetlenül Benik Józsi "báék" előtt) estünk túl a gépátvételen. Az adminisztrációk elvégzése után igyekeztünk ki a Jutaspusztán kialakított szervízparkba. Itt lepakoltuk a versenyautót s mentünk tréningezni. Szajky Pistiékkel közösen alakítottuk ki szervizünket, egymás mellett állt a két autó. Kétszer jártuk be a pályákat utcai autóval, majd a végén a két lőtéri gyorson végigmentünk a ladával is. Úgy érzem jól sikerült felírni a pályákat, s újdonsült navigátorom is nagyon jól mondta az itinert. Nekünk a leghosszabb gyors tetszett a legjobban, de a prológ szerű gyors is jó volt. Jól kiadta a végén az egymásba fűzhető kanyarokat.

Vasárnap délelőtt 10.40-kor rajtoltunk az első gyorson. Első ránézésre kicsit rövidnek tűntek az etapidők, de végülis mindenhová pontosan érkeztünk, nem voltak késéseink. Gyakorlatilag probléma nélkül teljesítettük a versenyt, mégcsak defektünk sem volt. Két megforgás ugyan becsúszott a programba, de ezt a nézők díjazták, s talán ebbe a hosszú versenybe ez bele is fért. Az utolsó gyorsra a versenyben összejött majdnem egy órás csúszás, így mi már sötétben rajtoltunk volna el. Mivel nem volt pótlámpasorunk, így nem vállaltuk be az orosz ruletthez hasonlatosnak ígérkező utolsó szakaszt. A beíróból inkább a trélerre álltunk, és indultunk haza.

Kis csapatunk - ami gyakorlatilag megyezett azzal a csapattal, akikkel németországban voltunk - minden tagja nagyon jól érezte magát a hétvégén. Mi az autóban, a többiek a pálya szélén, illetve a szervizparkban. Kazinczy Jani barátom is minden percét élvezte első navigátorkodásának, és nap végén úgy szállt ki az autóból, hogy ha lesz rá lehetőség, ismét beülne a jobb1-be.

Szajkyék versenye kalandosabbra sikeredett. Ő is új navigátorral indult, aki még szintén soha nem navigált, s ő fel is lett avatva a 4. gyorson egy tetőn átfordulással. Nagyobb gond nem volt, az autó egy kicsit fénysérült lett, de talpra érkeztek, és mentek is tovább.

Magda Robiéknak a 2. gyorson tört el a féltengelyük, így hamar feladták a versenyt.

Ha minden úgy alakul, jövőre hasonló felállásban szeretnénk ismét részt venni a miku vb-n.

Köszönjük mindenkinek a segítséget, a szurkolást, s hogy kitartottak a verseny végéig, az olykor csontig hatoló hideg szél ellenére is. Képeket már találtok az oldalon, hamarosan videókkal is jelentkezünk.

2006.11.23.

 

Leadtuk nevezésünket a december 9-10-én megrendezésre kerülő Mikulás rallyra. A helyszín, a már szokásosnak nevezhető veszprém-várpalota környéke. Nagyon sok versenyző (208) adta le nevezését, köztük több I. osztályban szereplő páros. 5 WRC-t is találunk a mezőnyben (nagyon nagy név a Corollával induló Gigi Galli, de Turi, Turán Frici, és Benik Józsi bá is érdekes perceket okozhat a lőtéren), több mitsut (Szajky Pisti s készül) és rengeteg ladát (Magda Robi is leadta nevezését). Jó versenynek ígérkezik, reméljük az időjárás is hozzájárul ehhez, esetleg egy kis hóval megajándékozva bennünket. A végleges nevezési listát letölthetitek itt.

Más: Mi is felkerültünk egy, csak ladás fanokkal foglalkozó oldalra. Látogassatok el a lada.atw.hu oldalra.

2006.10.26.

 

A hockenheimi versennyel kapcsolatos cikkeket, fotókat, videót találhattok az alábbi linkeken.

Írások: Totalcar; SRH

Képek: Race Performance; GPmedia; Race Shots; Mphoto; DuEn; SRH

Videó: www.adorjan.hu

2006.10.18.

 

Íme, a tegnapelőtt beígért hosszabb beszámoló a németországi driftről, ahonnan - amint azt már írtam - még egy kupát is sikerült hoznunk. Kezdem az elejétől.

Ezelőtt három héttel egy baráti társaság megbeszélte és eldöntötte, hogy kimegyünk hockenheimbe egy drift versenyt megnézni, de ha már megyünk akkor miért ne vinnénk a ladát ,ott még úgy sem láttak olyat. Tehát október 12-én felpakoltuk a versenyautót a hozzá tartozó cullangokkal együtt a teherautóra és elindult németország felé a bordó kockazsiguli. Pénteken este már a szálláson voltunk, ahol a magyar drifterek laktak. A szombati napot korán kezdtük, már kilenc órakor a f1-es pályán tábort vertünk, közben ott ment egy gyakorlás, komoly autókkal szlalomoztak svájci emberek (ferrari, maserati porsche...), már közülük is sokan megcsodálták a zsigulit, páran ki is nyitották az ajtót, volt aki a hangjára is kíváncsi volt, természetesen Higany, az állandó szerelő mindenben készséges volt. Nagyon vártuk az edzést, közben ment a gépátvétel és a regisztráció, a kocsi minden kritériumon megfelelt, így meg is kapta a rajtengedélyt. A tréningre vadonat új gumikat tettünk fel, ilyet még soha nem csináltunk, arra gondoltunk, hogy a kevés szervíz lehetőség miatt így talán kibírja a kb 8-10 kört a pályán. Az új abroncsok mikorra bemelegedtek úgy elkezdtek fogni, hogy nem bírtam a kocsit keresztbe tenni. Arra gondoltam, hogy a sper megadta magát, de nincsen vész, van másik difi, úgyhogy gyors csere és mehet tovább minden. A depoban kivették a fiúk a difit, természetesen semmi baja, tehát vissza minden és feltettek hátra két kopott gumit, így már minden rendben volt, simán ment keresztbe minden. Sikerült bejutni a legjobb 32 közé, majd a legjobb 16-ba, itt viszont elrontottam az első kanyart, megforogtam. Nem tudjuk pontosan, hogy hányadik lettem, de az első 16 az biztos. Ezek után tandem drift következett. Erre Adorjánnal /bmw 328/ neveztünk. Megbeszéltük, hogy én megyek elől, ő szorosan mellettem, végig követ az íveken, nekem csak arra kellet figyelnem, hogy ne forogjak meg. Nagyon nagyot alakíthatott Adorján mert a produkciónkat a 2-dik hellyel jutalmazták a bírok. A best of showra is beneveztem, ez egy saját műsor a nézők előtti kanyarban. Elterveztem, hogy mit, hogyan fogok csinálni, de ekkora már teljesen besötétedett így ott már nem engedtek a rendezők indulni.

Az eredmenyhirdetés egy közeli hotel éttermében volt felfokozott hangulatban, nagyon sok magyar szurkolóval, versenyzővel. A magyarok sok kupát elhoztak: bővebb, pontos információt a http://www.geza01.hu/www.drifter.huoldalon találtok.

Nagyon jó verseny volt, nagyon jó hangulatban, köszönöm mindenkinek aki segített és elkísért bennünket erre a kellemes hétvégére.

2006.10.16.

 

Hazaértünk németországból. Egy jó színvonalú, és nagyon emlékezetes versenyen vagyunk túl, melynek értékét tovább emeli, hogy a "tandemdriet" elnevezésű versenyszámban második helyezést értünk el. Hamarosan részletes beszámolóval jelentkezem.

Felkerült három videó a kecskeméti III. drift napról, melyeket hamarosan újabbak is követnek majd.

2006.10.08.

 

Nagy hírünk van! Beneveztünk a hétvégén, hockenheimben megrendezendő drift versenyre, melyre a világ számos részéről várnak versenyzőket. Egyedüli ladásként indulok. Az autó új ajtót (a bal első ugye fénysérült volt) új gumikat kap, valamint fel lesz matricázva, megköszönve ezzel a támogatók segítségét. Szóval nagyon készülünk a hétvégére, hosszú út (kb 900 kilcsi) vár ránk, de nem mindennapi élmény lesz ott csúszkálni. Ha hazaértünk beszámolok a kint történtekről.

2006.09.30.

 

Hosszú szünet után ismét működik a vendégkönyv. Elnézést mindenkitől ezért az időszakért. A régi hozzászólásokat minél előbb igyekszünk újra elérhetővé tenni. Még adósok vagyunk a kecskeméti videókkal is, melyek a héten felkerülnek azz oldalra.

2006.09.09.

 

Nagyszerű idő fogadott minket Kecskeméten, arra egy rossz szavunk sem lehetett. Más gondok azonban akadtak... A kölcsön BMW nyöszörgött a délelőtt folyamán. Az edzésen előbb 1 normális kört sikerült menni, a második edzésen már kettőt, azután kezdett el fulladni. A verseny első körét így a Ladával tettük meg, ami egészen jól sikerült, és nem csak szerintünk, hisz abszolultban a 60 indulóból a 9. helyet sikerült elérnünk. Abban a reményben tértünk vissza a szervízparkba, hogy a következő körben már a BMW-t táncoltathatjuk az aszfalton, ami össze is jött, hála az időközben megnövekedett szervízcsapatnak. Időcsúszás miatt a második versenykörben már csak a 30 legjobb indulhatott, de mint említettem, a mi 9. helyünk feljogosított az indulásra, amit már a BMW-vel vártunk. Teljesen másképp viselkedett az autó, mint az edzésen, nagyon jó volt vele menni. Nagyon nagy erő szabadul fel belőle egy-egy gázadás nyomán, s látványosan lehet vele tekeregni az aszfalton. Szóval nagyon élveztem a "BMW-zést". Köszönet a lehetőségért Varga "Cigány" Zoltánnak és szervízcsapatának.

Az első, valamint a második kör után lehetőség volt a nézők autóztatására is, ezeket a köröket már a Ladával abszolváltuk. Itt már felszabadultan lehetett csapatni, nem kellett megfelelni a pontozóbírók szigorú elvárásainak. Utasaim közül Pácza András elküldte beszámolóját, amelyet itt olvashattok. A tekergés egészen napnyugtáig tartott. Tetszik a kecskeméti gokart-pálya, jóvolt, hogy "bónusz" köröket is lehetett menni, nem csak a versenyköröket tehettük meg.

Összességében megint csak dícsérni tudom a hétvégét, leszámítva apróbb kellemetlenségeket, jó hétvégén vagyunk ismét túl.

Képek már kerültek fel az oldalra, a napokban a videókat is feltesszük.

 

2006.09.03.

 

Leadtuk nevezésünket a már korábban említett, szeptember 9-én Kecskeméten megrendezendő III. drift napra. Indulunk egyrészt a már jól bevált Ladával, valamint kipróbálunk egy, a raliból jól ismert BMW M3-ast. Az eddigi rendezvények, valamint az előkészületek alapján jónak ígérkezik a hétvége, remélem az időjárás is nekünk kedvez majd. Gyertek minél többen, hogy a hangulat is minél jobb legyen.

2006.08.24.

 

Szeptember 9-én Kecskeméten rendezik a III. drift napot, melyre mi is készülünk. A versenyről bővebb információt találtok a már szokásos www.drifter.hu oldalon. Reméljük addig kitart a jó idő, és kellemes szombati napot tölthetünk el a gokart pályán. Várunk minden érdeklődőt.

2006.08.21.

 

Felkerült egy újabb vágás a tököli driftről, ebben próbáltunk egy összefogóbb képet adni az ott történtekről, mindenből egy-egy kicsit összeszedni. Jó töltögetést.

2006.08.01.

 

Kisebb technikai gondok miatt kicsit megkésve, de felkerültek a tököli driftről a videók. Szerintem valamilyen szinten visszaadják, hogy milyen jól sikerült megrajzolni a köröket. Jelenleg új versenyről nem tudok beszámolni, de amint konkrétumot tudok, felteszem az oldalra.

2006.07.11.

 

Nagyszerű hétvégén vagyunk túl, hiszen részt vettünk a hétvégén rendezett II. drift napon, s nem is akármilyen eredménnyel!!! Az abszolult értékelésben a 3. helyet szereztük meg, ami óriási eredménynek számít a jóval erősebb autókkal rajtvonalhoz álló mezőnyben. Több jókezű pilóta vett részt a versenyen jól felkészített autóval. A legnagyobb név a horvátországból érkező Josip Zagar volt, aki már több országból elvitte az első helyet, s nem tett másként nálunk sem. Személyében egy igazi profi tisztelte meg hazánkat. Természetesen az is sokat számított a látványos autózás mellett, hogy ki hibázott kevesebbet. Nekünk egyszerre sikerült eme két kritériumnak - látványos autózás hiba nélkül - egyszerre megfelelni, ennek is köszönhető ez a remek eredmény. A pálya egyébként nagyon tetszett, a pontozott része egyíves volt végig, nagyon szépen lehetett rajzolni, az ellentétes ívű kanyarokba pedig szépen át lehetett billenteni a vasat. (A versenyről bővebb beszámoló és az első 10 helyezett megtekinthető a a http://www.drifter.hu oldalon.)

A rendezéssel sem voltak különösebb gondok, kisebb csúzásokat leszámítva zökkenőmentes volt a verseny, látványos betétprogramokkal tarkítva. Mókus is bemutatott egy majd fél órás streetfighter show-t, ami hatalmas látvány volt. Mókus ügyessége mellé hatalmas kreativitás is párosul, így leírhatatlan élményben részesítette a jelenlévőket, programjába olykor bevonva a nézőket is.

Összességében egy remek hangulatú versenyen vagyunk túl, melynek értékét növeli a 3. hely megszerzése. Képeket már találtok a versenyről az oldalon, a videók pedig hamarosan felkerülnek.

Köszönjük mindenkinek a szurkolást, biztatást remélem legközelebb is találkozunk.

2006.06.26.

 

2006. július 8-án rendezik meg hazánk második drift napját, melyre mi is leadtuk nevezésünket. A kecskeméti első ilyen rendezvény után bizakodva várjuk a második próbálkozást. Sajnálatunkra azonban most sem lesz külön kategóriánk, így a 200 lovas BMW-kkel kell harcolnunk. Azon leszünk, hogy - Kecskeméthez hasonlóan - minél szebben kiszínezzük a köröket, a többi majd a zsűrin múlik.

Aki tud látogasson el Tökölre, látványos szombati programnak igérkezik a rendezők által leírt műsor. Részletek a http://www.drifter.hu/index2.php?h=43&m=4 oldalon.

2006.05.08.

 

Amint azt korábbi híreimben megírtam, készültünk, és végül el is jutottunk a hétvégén Kecskemétre, az első drift napra. A pálya már ismerős volt, hiszen tavaly részt vettünk itt a Domonyi Zsolt tiszteletére megrendezett versenyen. Jól éreztük magunkat, bár a verseny kezdete az edzések miatt kicsit csúszott, és a második kör előtt egy komoly zivatar is elért bennünket. Így az első kört száraz pályán, míg a másodikat esővel áztatott aszfalton kellett teljesítenünk. Úgy érzem mindkét közegben sikerült egészen látványos autózást bemutatni.

A pálya szerintem tökéletes az ilyen versenyekre, és úgy érzem sikerült is minden kanyarját megfelelően kiszinezni.A versenyről kerültek fel Képek és Videók is, amelyek talán valamilyen szinten visszaadják a gokart-pályán történteket.

2006.04.25.

 

A múlt héten Szécsényben vettünk részt egy kis gumisfüstölésen Asival, Hidvégi Miklóssal, Vincze Mártonnal, és több helyi versenyzővel. A főút egy szakaszán volt kijelölve a pálya, melynek két végén egy-egy hordó volt kitéve, amiket nagyon látványosan lehetett kerülgetni. Egészében véve úgy érzem jól sikerült kiszinezni a köröket. Több utast is vittem, akik láthatóan élvezték az utazást. Képek, valamint egy több mint két perces videó már felkerült az oldalra, melyek talán valamilyen szinten árulkodnak a látványról és hangulatról.

2006.04.09.

 

Ismét régen jelentkeztem, de a tavasz beköszöntével egyre több verseny lesz, így egyre több lehetőség adódik egy jó kis autózásra. Május 6-án Kecskeméten rendezik meg hazánk első drift napját, melyen mi is szeretnénk indulni. Részletes infókat a www.drifter.hu oldalon találtok. Biztosan nagy látvány lesz, így aki teheti, rögzítse naptárában ezt az eseményt, és látogasson ki a gokart pályára. Mi nagyon szeretnénk ott lenni a rajtvonalnál.

2006.02.14.

 

Kicsit megkésve, de kerültek fel videók a Bükkben, január közepén történt csúszkálásról. Remélem élvezhető valamilyen szinten a felvétel, itt-ott egészen jól látni, mennyire keresztben lehetett autózni.

Még mindig várjuk a megfelelő minőségű és mennyiségű havat egy ismétlésre, de az időjárás most nem nekünk kedvez...

A régebbi képek közül ismét elég sokat el lehet érni, már csak két korábbi verseny képeit nem sikerült visszatenni az oldalra, de talán az is meglesz hamarosan.

2006.02.03.

 

Elnézést mindenkitQl a megkésett jelentkezésért. Utolsó jelentkezésem óta több minden történt. Sajnos végül is nem tudtunk elindulni a salgótarjáni versenyen. A múlt hét szerdán viszont kihasználtuk a kiadós havazást, és este kiruccantunk egy kicsit a bükkbe. Jól sikerült a csúszkálás. Hárman indultunk ki, Magda Robi, Higgins és én is külön-külön autóval. KésQbb csatlakozott hozzánk Szajky Pisti is a mitsuval. Sokan voltunk ki, ennek ellenére szerintem nem zavartuk egymást. Nagyon jól sikerült az éjszaka, én még Pisti mellett is élvezhettem egy kicsit az autózást a mitsuban. Az azért egy kicsit más világ, de ezt nem kell részletezni.

A Képek menüpont alatt felkerült pár kép, és videó is hamarosan lesz errQl az estérQl az oldalon. Reméljük mielQbb ismét esik annyi hó, hogy megismételhessük ezt az estét.

2006.01.13.

 

Most vált véglegessé, hogy vasárnap (január 15.) indulunk a Salgótarjánban megrendezésre kerülő Új Év Rallyn. Nagyon várjuk a vasárnapot, rég volt lehetőségünk egy jó kis autózára. Gyertek minél többen.

2006.01.03.

 

Mégegyszer boldog új évet kívánok mindenkinek. A téli szünetben ismét elkészült egy elmaradt vágás, így az ágyugolyófutam rajtja előtt, Egerben készült gumifüstölésről is felkerült egy videó.

Versenyről még nem tudok beszámolni, de ha tervezünk valamit itt azonnal olvashatjátok.

2005.10.25.

 

Sajnos a hétvégi szlalomon nem sok kép készült a korábban leírtak miatt, de párat megnézhettek a képek menüpont alatt, továbbá tettünk fel pár korábban készült videót a kecskeméti gokart-pályána rendezett versenyről.

2005.10.24.

 

Sajnos nem ezt szerettük volna mutatni az egri szlalomversenyen.
A Parádi bukás miatt kölcsönautóval kellett indulnunk a versenyen.
Nem volt szerencsénk,kb.300 méter után leszakadt a lendkerék, elment a hajtás.
Kénytelenek voltunk feladni a versenyt. Amíg mentünk addig semmi gond nem
volt, szerintem a pálya is nagyon jó vonalvezetésű volt, annak ellenére, hogy sokaknak szűknek bizonyult, de mindenkinek ugyanott voltak a lassítók, a padkák.
Ezúton köszönet az autóért Deli Lacinak.

2005.10.19.

 

Megkaptuk a képeket "Szellő"-től, amiket ezúton is köszönünk neki. A felvételeket megnézhetitek a képek között.

Köszönjük továbbá Balázs Csöpinek és csapatának, Tüskének, Hodulának, hogy a bajban számíthattunk rájuk, és maximálisan segítettek.

A múlt csütörtökön történtek nem vették el kedvünk a szombati egri óriásszlalomon való indulástól. Egy kölcsönautóval fogunk rajthoz állni, így továbbra is várunk mindenkit az előreláthatóan látványos versenyre.

2005.10.15.

 

Sajnos kétségessé vált a 22-ei egri szlalomon valo indulásunk, ugyanis a versenyautóval beleestünk egy patakmederbe, a Paradsasvári gyorsaságin, melyen VIP-es vendégekkel kellet száguldoznunk. Az elején egészen jól ment minden, később kezdett szemerkelni az eső, amit én nem vettem figyelembe és mint száraz úton, ugyanolyan tempóban autóztunk. Egy erős balosban kiszaladt alólam az út és mi egy patakmederben landoltunk, ahol egy fa gyökere állitott meg bennünket. Az alkalmi navigátoromat igy
sikerült teljesen beavatnom. Szerencsére se Neki se nekem nem lett bajunk.Az autó viszont kutya. Dolgozunk, hogy készen legyen, mi mindent megteszünk. Készültek fényképek, a Balázs Öcsi csapatábol egy fotós ,,SZELLÖ,, megörökített mindent, remélem hamarosan felkerülnek a lapra

Szeretném megköszönni a Parádsasvári fiataloknak, hogy teljes mértékben
segitettek az autó kiszedésében.

2005.10.11.

 

A hétvégén részt vettünk a már korábban beharangozott bélapátfalván rendezett versenyen. A korábbi rendezvényekhez hasonlóan ismét jól szervezett eseményen versenyezhettünk. Jól éreztük magunkat, jó volt az idő, a gép is, s nekünk is kijutott mindenből. Voltak szépen rajzolt körök, túlforgás, padka, sőt, még két keréken is megtáncoltattuk a jó öreg vasat. Mindezeket remélem valamilyen szinten visszaadják a feltöltött képek és a videó.

A verseny előtt alkalmat adtak a rendezők mindenkinek, hogy kicsit barátkozzon a pályával. Ezt mi is kihasználtuk, s már a bemelgítő kör is igen látványosra sikeredett. Jól kiadta, szinte végig. Az első versenykört szintén jól megrajzoltuk, különösen a katlanban lévő hajtű, majd az azt követő csiki-csuki tetszett a legjobban. Bár az első körben az "s" kanyar végén kicsit nagyon keresztben érkeztünk, de azért sikerült kibogozni...

A harmadik kör közepén sikerült azt a bizonyos két kerekezést összehozni. A "depó" hosszú egyenese után, a nagy "s" kanyar kivezető kanyarjában kicsit megfogtuk a padkát, ami rendesen megdobott és igen sokáig egyensúlyoztunk két keréken. Érdekes volt... (Ezt a viedon is láthatjátok...).

Legközelebb Egerben, a négysávos úton rendezett óriásszlalomon szeretrnénk indulni, ami 2005. október 22-én lesz.

2005.10.06.

 

Most hétvégén, október 9-én Bélapátfalván, a volt cementgyár területén lesz egy sprintverseny, melyen indulni szeretnénk. Itt már több, jól sikerült versenyen voltunk, szerintem ez sem lesz rossz.

Október 22-én óriásszlalomot terveznek Egerben, a négysávos úton. Itt is szeretnénk indulni.

Aki tud, és éhes egy kis égett gumi illatra, nézzen ki valamelyik - vagy mindkét - versenyre.

2005.09.28.

 

Előzetes beharangozásaink igaznak bizonyultak: feledhetetlen élményben volt része annak, aki a múlt hétvégén ellátogatott a kecskeméti gokart-pályára. Szavakat nehéz találni arra az összefogásra, arra a hozzáállásra, amit minden jelenlévő tanúsított a balesetet szenvedett barátunk, versenyzőtársunk érdekében. Olyan, szinte családias légkör jellemezte az egész napot, melyben mindenki egy célért tevékenykedett, és melyben mindenki szóba elegyedett a másikkal. Talán még olyan személyek is kicserélték itt gondolataikat, akik távolabb kerültek egymástól.

Ehhez a nagyon jó hangulathoz csakis egy nagyon jó verseny illett, s ez így is volt. Jól szervezett, a második körre kifejezetten gördülékenyen zajló, látványos versenynek tapsolhattak a nézők. Sokan törekedtek a látványra, s természetesen mi is igyekeztünk minél jobban kiszínezni a köröket. Az első kör szerintem egész jól sikerült, nagyon jól kiadta, szinte az egész pályán csúszott az autó. A második kör hasonló volt az elsőhöz, annyi különbséggel, hogy DuEn előtt sikerült megforogni... (Egyébként DuEn további képeit megtaláljátok az oldalán.) A két körről hamarosan videót is fel fogunk tenni.

Az idő mindvégig kegyes volt hozzánk, így csak ismételni tudom magam, miszerint nagyon jól éreztük magunkat az egész nap folyamán, mind benn a pályán a versenyautóban, mind pedig azon kívül..

 

2005.09.20.

 

Mindenkinek a figyelmébe ajánlanám a kecskeméti verseny nevezési listáját. Azt hiszem túlzás nélkül nevezem káprázatosnak, és még folyamatosan bővül eme impozáns névsor... Aki tud, jöjjön ki, nagy élménynek ígérkezik...

2005.09.19.

 

Pénteken (szeptember 16.) voltunk az Ágyúgolyófutam rajtja előtt az egri campingben. Időben, fél 6 előtt kiértünk, így 6 előtt már tekeregtünk a camping területén lévő kör alakú aszfaltos úton. Egész jól kiadta, volt egy kanyar, ami középen megtört, azt is szépen egybe lehetett rajzolni. Sajnos nem sokat mehettünk, mert szóltak, hogy hangosak vagyunk a környéken lévő lakótelepen élőknek, így hét óra körül abbahagytuk a csapatást, 8-kor pedig össze is pakoltunk és hazajöttünk. Még a buli berekesztése előtt azért megejtettünk egy kis forgást. Erről, valamint a keresztbe autózásról hamarosan felteszünk majd egy videót is. Addig is felkerült pár kép, melyek a sötét beállta miatt nem lettek tökéletesek...

Legközelebb szeptember 24-én Kecskeméten találkozhatunk. Mi elvileg 8-órára a gokart pályán leszünk, verseny 10-kor kezdődik. Biztos vagyok benne, hogy nagy élményben lesz része annak, aki kilátogat a pályára.

2005.09.08.

 

Sajnálom, hogy rossz hírt kell közölnöm, de a hétvégére tervezett mezőkövesdi szlalom elmarad. Úgyhogy legközelebb szeptember 16-án, az Ágyugolyófutam rajtja előtt találkozhatunk.

2005.09.01.

 

Jó hír, hogy több tervezett programról számolhatok be. A sorban időrendben az első a szeptember 11-én Mezőkövesden megrendezésre kerülő szlalom. A helyszín a szokásos reptér.

Szeptember 16-án Egerből útjára induló Ágyúgolyófutam rajtja előtt egy rövid bemutatót tartunk.

Meghívtak a szeptember 24-én a kecskeméti gokartpályán, Domonyi Zsolt javára megrendezésre kerülő jótékonysági versenyre, mely meghívást természetesen örömmel elfogadtunk, és igyekszünk minél jobban kiszinezni a köröket.

Tehát a jövő héttől 3 egymást követő hétvégén is találkozhatunk a pályák szélén, remélem minél többen ellátogattok valamelyik rendezvényre.

2005.08.24.

 

Kicsit megkésve, de felkerült egy hosszabb (5 perces) videó a július végén megrendezett mezőkövesdi szlalomról.

Jelenleg még nem tudjuk a következő verseny konkrét idejét és helyszínét, de amint megtudjuk, felteszem az oldalra.

2005.07.30.

 

A múlt hétvégén ismét a mezőkövesdi repülőtér adott otthont egy versenynek, melyen mi is rajthoz álltunk. Az előző versenyhez képest kevesebb autó (50 körüli nevezőszám) mellett került megrendezésre a futam. Ennek ellenére jó versenynek tapsolhatott a szépszámú nézősereg. Most az időjárás is kedvezett minden résztvevőnek, nézőnek, versenyzőnek egyaránt. Nem volt akkora hőség, és az eső is elmaradt. Nem így a már múltkor is tervezett forgás. Most a szünetre tettük ezt a látványos show elemet. Lacikával forgtunk párat, ami szerintem nagyon látványosra sikeredett.

A versenyen egyébként mi négyszer teljesítettük a múltkorihoz hasonlóan kijelölt pályát. Úgy érzem minden körben jól kiadta, szépen sikerült csúszkálni a közel 4 kilométeres szakaszon. Az utolsó körben kicsit rákapcsoltam, szerintem ez lett a leglátványosabb kör. Nagy tempóval haladtunk végig a pályán, és ilyen tempónál igazán látványos, ha csúszik az autó.

Ismét jól sikerült rendezvényen vagyunk túl, melyről megtekinthettek pár fotót a KÉPEK menüpont alatt. Ha megtudjuk, legközelebb hol koptatjuk a gumit, azonnal közzéteszem az oldalon.

2005.07.20.

 

Hétvégén ismét verseny lesz a mezőkövesdi repülőtéren, ahol természetesen indulni szeretnénk. Gyertek minél többen, az egy hónappal korábbi versenyre alapozva talán kijelenthetem, jó versenynek nézünk elébe.

2005.07.01.

 

A hétvégén - az előzetesen beharangozottak szerint - részt vettünk a mezőkövesdi repülőtéren rendezett versenyen. Nagyon tetszett a pálya, voltak gyors, és technikás részek egyaránt. Mindkét típusú pályarésznek meg vannak az előnyei. Itt is, egy gyors rész után következő enyhébb kanyarban nagyon szépen lehetett tempóból csúsztatni az autót, majd a sok csiki-csukiban pedig szépen kiadta, ahogy erőből az egyik oldalról átbillentettük a másik oldalra a vasat. Szóval minden igényt kielégítő pályát alakítottak ki a rendezők. Az időjárás is jó volt, leszámítva, hogy nagyon melegen tűzött a nap az aszfalton, valamint, hogy a verseny végét elmosta az eső. Terveztünk egy kis forgást a verseny végére, de sajnos ez az eső miatt elmaradt. Remélem legközelebb pótolhatjuk.

Deli László barátom is részt vett a csapatáson, s ő is nagyon élvezte a versenyt, amit a mellékelt képek is igyekeznek bizonyítani. Egy körre én is beültem mellé, próbáltuk megmutatni egymásnak, ki hogyan rakta össze a pályát fejben. Szép csúszások - olykor túlcsúszások :) - alakultak ki ebből a körből.

Az autó jól viselkedett, nem volt gondunk, a szervezésre sem lehet panasz, a szünetben még egy kis gyorsulási verseny bemutató is volt. Szóval jól sikerült versenyen vagyunk túl, és várjuk a következő rendezvényt, ami július végén lesz ugyanitt.

Mielőtt összepakoltunk volna, Lacika még rákent azért egy kis gumiréteget az aszfaltra, ha már az igazi show elmaradt a végén, erről itt látható egy pár másodperces videócska. (.wmv, 10 mp, 413Kbyte).

2005.06.22.

 

Ismét feltettünk három régebbi, de ezen az oldalon még nem látott videót. A hétvégi csapatásra talán megteremti a kellő hangulatot. Ha még esetleg valaki nem égne lázban.:)

2005.06.20.

 

Terveink nem változtak a korábbiakhoz képest, így hétvégén indulni szeretnénk a mezőkövesdi repülőtéren rerndezendő II. Holiday-Plus Kupán. Reméljük jó idő lesz, és minél többen kilátogattok a versenyre.

2005.06.07.

 

Ismét elérhetőek a VIDEO menűpont alatt a régi videók a 2003-as miskolci, és a 2002-es Campona szlalom kivételével. Ez a kettő is hamarosan fenn lesz pár, ezen az oldalon még nem látott régebbi felvétellel egyetemben. Sajnos új videókra egyenlőre várni kell, de addig is lehet szemezgetni a régiekből.

2005.06.06.

 

Kisebb technikai hiba miatt egy ideje nem működött a Vendégkönyv, ezért mindenkitől elnézést kérek. A hibát kijavítottuk, megint lehet használni, úgyhogy ne fogjátok vissza magatokat!!:)

2005.05.31.

 

A bélapátfalvai verseny bizsergető élménye még mindig bennünk él, nem győzöm hangsúlyozni, mennyire élveztük azt a versenyt (is). Azóta már eltelt egy kis idő, az autót is szétszedtük, és kiderült, hogy a jobb hátsó teleszkópunkkal volt gond. A hiba kijavítása folyamatban van, s ha már szétszedtük, egyéb dolgokat is átvizsgálunk rajta.

Terveink szerint legközelebb június 26-án a mezőkövesdi repülőtéren rendezendő versenyen szeretnénk indulni. Addig még elég sok idő van, biztosan kész lesz az autó, de minél előbb ki szerettem volna tenni ezt a hírt az oldalra, hogy akit érdekel, időben megtudja. Mi már nagyon várjuk azt a vasárnapot, gondolom nem vagyunk ezzel egyedül. Bár a szervezők már szombaton is edzés lehetőséget biztosítanak, mi csak vasárnap terveztük a leutazást.

Ismét csak az tudom mondani, gyertek minél többen, jó bulinak ígérkezik...

2005.05.23.

 

Legnagyobb örömünkre sikerült eljutnunk a korábban már beharangozott bélapátfalvai versenyre. Nagyon jó időben, nagyon jó szervezés mellett, a tavalyihoz hasonlóan jó pályán versenyezhettünk. A rendezvény egésze a tavalyi versenyt idézte, egyetlen tényezőt leszámítva: kevesebbet padkáztunk mint a múlt évben. Ha jól emlékszem szeptemberben 4 felnit és "valamennyivel" több gumit írtunk le nullára, most jobban sikerült terelgetni a vasat a padkák között. Azért természetesen most is sokat mentünk keresztben, csak valahogy jobban kiadta.:)

Az autónál maradva, reggel kicsit megijesztett minket, mert a bemelegítés alatt a száraz aszfaltos kanyarokban nagyon dobálta és rázta a hátulját, ami a teleszkóp egy alkatrészének cseréje után megszűnt, így tényleg nagyon jó hangulatban és feltételek mellettt versenyezhettünk. Igaz, ez a probléma a verseny vége felé visszatért, így át kell nézni a gépet a héten. Nagyon jól éreztük magunkat, s ez nem csak arra az időre vonatkozott, mikor az autóban ültünk, hanem a pálya mellett eltöltött idő is kellemes volt. A többiek is elég jól terkegették a kormányt.

Hevesi barátom, Deli László is jól érezte magát első versenyén, s azt hiszem a nézők is hamar megjegyezték a 16-os számot, s már várták a későbbi körökben a fehér ladát. Szépen keresztben, ugyanakkor lendületesen autózott végig a pályán. Biztos vagyok benne, hogy nem fog megtörni a kezdeti lendület, s sok versenyen tapsolhatunk még Laci látványos kanyarvételeinek.

A képek menüpontban találtok pár felvételt a versenyről, melyek között akadnak jobban, és kevésbé jól sikerültek is, de talán visszaadják valamilyen szinten a verseny hangulatát.

A mi következő versenyünk helyszínét még nem tudom, nem merem leírni, de ha konkretizálódnak a dolgok, azonnal fel fog kerülni az oldalra.

 

2005.05.18.

 

Sajnos megint eltelt egy hónap utolsó jelentkezésem óta, de most ismét versenyről írhatok. Hétvégén, május 22-én Bélapátfalván kerül megrendezésre egy verseny a cementgyár területén. A tavalyi pályához hasonlóan, ismét egy kb. 2 kilométeres szakasz lesz kijelölve, melyet kétszer-kétszer kell teljesíteni mindkét irányban. Az előző évben tetszett a pálya vonalvezetése, szerintem most is hasonlóan jó lesz.

Mi mindenképp ott szeretnénk lenni, s mellettünk egy hevesi barátom is rajthoz szeretne állni, akinek ez lesz első igazi versenye. Biztassuk tappsal már a rajttól kezdve, hogy jó hangulatban tekergethesse a kormányt a katlanban. Biztos vagyok benne, sok szépen rajzolt kanyarvétellel hálálja majd meg a megelőlegezett bizalmat.

Terveink szerint 9 órától már a verseny helyszínén leszünk, s várunk minden érdeklődőt.

2005.04.15.

 

Az egyik szemem sír, a másik meg nevet. Sír, mert a hétvégére tervezett tarjáni szlalomot le kell mondanom, viszont nevet, mert ezt egy igen komoly meghívásért kell megtennem. Szombaton lesz a Home Center tavaszköszöntője a pesti úton, ahol elsősorban motoros bemutató lesz, s amely rendezvénynek mi is megpróbáljuk emelni a színvonalát. Ezt a meghívást nem tudtam visszautasítani, így viszont a tarjáni csapatás már nem fér bele a hétvégébe. Remélem azért hamarosan ott is koptathatjuk majd az aszfaltot. Viszont aki tud, nézzen ki a pesti útra, biztosan nagy élmény lesz.

2005.04.12.

 

Az előző híremben felvázolt versenynaptáram máris egy újabb bejegyzéssel bővült. Szeretnénk rajthoz állni a hétvégén, április 17-én a salgótarjáni külső pályaudvaron megrendezésre kerülő szlalomon. Nagyon reméljük, hogy nem jön közbe semmi, és ott lehetünk a rajtnál. Várunk minden, benzingőzre és égett gumiszagra éhes nézőt!:)

2005.04.05.

 

Kicsit hosszúra sikeredett a téli álmunk, melyet egy-egy bükkben rendezett csapatással igyekeztünk kicsit kiszínezni. Egy Miskolci Cora szlalomon történt csúszkálással már igyekeztünk előcsalogatni a tavaszt, s ezzel együtt a ralik, szlalomok időszakát, ami a hétvégi Eger ralival visszavonhatatlanul megérkezett. Mi is tervezgetjük az idei évet.Előzetes terveinkben az alábbi versenyek szerepelnek, melyek természetesen később változhatnak. Léphetnek be újabb lehetőségek, és ezek közül is eshetnek ki versenyek előre nem látható okok miatt:.

május 7 - Eger

május 22 - Bélapátfalva

június 23 - Mezőkövesd reptér

július 24 - Mezőkövesd reptér

augusztus 21 - Mezőkövesd reptér

szeptember 11 - Bélapátfalva

Remélem az idei évben is minél több jól szervezett versenyen, minél több néző előtt mehetünk minél többet keresztben.:)

2005.01.03.

 

Kerültek fel képek a törökbálinti Szilveszter raliról, valamint - kissé megkésve - a veszprém környéki Mikulás raliról.

Képekért köszönet: DuEn, MRY, Rigli, Brava

2005.01.01..

 

Eredményekben, látványos versenyekben gazdag boldog új esztendőt kívánok minden látogatómnak!

2004.12.30.

 

Elmentünk a szilveszter rallyera.
Mindenesetre nagy csalódás volt.
Már az elején elment a kedvünk, mikor a szervizautóval elakadtunk, de mindegy, talán majd a verseny kárpótol mindent - gondoltuk.Ez persze nem így alalkult.
A tréningkörök jól sikerültek, bár nem a tervezett időpontban kezdődtek.A tíz órara kiírt első autó rajtja délután egyre húzódott, teljes volt a káosz, senki nem tudta, hogy milyen sorrendben kell majd rajtolni.
77-es rajtszámmal indultunk, kb.a 30-ik autóként. Már majdnem befejeztük az első kört, mikor leállásra intettek bennünket, a mentőnek kellett bemenni a pályára. Ekkor azt az ígéretet kaptuk, hogy újra mehetünk egy első kört.Tehát újra sorbaálltunk, természetesen besötétedett mikorra újra rajthoz állhattunk, ezért úgy döntöttünk, hogy inkább kibányásszuk a szervizautót a sárbol és a rajtot hazafelé vesszük.
Nagy csalódás volt az egész verseny, kivetel a pálya, ami igazán ritmusos, tempós, keresztbemenős volt.
Hat igy alakult.

2004.12.13.

 

Leadtuk nevezésünket a 2004. december 28-án Törökbálinton megrendezésre kerülő "Szilveszter rali"-ra. Példánkat Magda Robi is követte, Ő egy VFTS-el fog rajthoz állni.

Az autónk egybe van, a Mikulás után át lett nézve, s a szükséges hibákat kijavítottuk. Az autó és mi is várjuk a megmérettetést, valamint minél több nézőt.:).

2004.11.30.

 

Az első dolog ami nagyon fontos, hogy végigmentunk és az autó is sértetlen maradt.
Nem nagyon volt gondunk a kocsival, igaz a harmadik gyorsaságin a rajtnál kattogóssá vált a váltó, de csak egyesben a többi fokozat hibátlanul működött, ez nem is okozott hátrányt a negyedik gyorson.
Igazából lassan mentünk, az utánunk rajtoló toyoták megelőztek bennünket a
lőtéren. Vigyaztunk a kocsira, az igazán rossz részeken elspóroltuk, ahol lehetett ott pedig látványosan próbáltunk menni.

Egészében nagyon jó verseny volt sok nézővel, sok
indulóval. Köszönöm a drukkolást és a Higginsz vezetésével működő szervizet..

2004.11.25.

 

Kicsit megkésve, de felkerült egy kis videó a bélapátfalvai versenyről. Aki még nem ég a Mikulás rally lázában, talán őt is ráhangolja a hétvégére ez a kis vágás.

Még 3.

2004.11.24.

 

Még négyet kell aludni, és tövig nyomhatjuk a gázpedált a Mikulás Rally rajtjánál, hogy aztán minél több kilométert tegyünk meg keresztben. Már nagyon várjuk a szombat reggelt, régóta készülünk erre a napra, és az autó is elkészült. Sok induló, szokásosan jó pályák, úgyhogy reméljük nagy élményben lesz része minden jelenlévőnek, versenyzőnek és nézőnek egyaránt..

Találkozzunk Veszprém környékén!!!

2004.11.11.

 

Bár a nyírádi Autósport Gála honlapján szerepel nevem az indulók között, de szinte biztos, hogy az autó újjávarázsolása miatt nem lehetek ott. Fizikai képtelenségnek tűnik, hogy addigra elkészüljön a GÉP. Nagyon sajnálom, de a Mikulás ralin mindenkit igyekszünk majd minél látványosabb autózással kárpótolni....

2004.11.08.

 

A múlt héten leadtam a nevezést a Mikulás rallyra. Nagyon bízom benne, hogy az idén teljesíteni tudjuk a teljes versenytávot, természetesen minél színesebben. Ennek érdekében teljesen átnézzük az autót. Most a karosszériamunkáknál tartunk, majd festőhöz kerül, s ezután belekerül a már korábban említett új motor, váltó, difi, A többi alkatrész is át lesz nézve, s amit szükséges, azt cseréljük. Tényleg nagyon készülünk, s a tavaly megtett versenykilométerek számát mindenképpen felül szeretnénk múlni.

2004.11.01.

 

Túl vagyunk a bélapátfalvai versenyen, ami inkább hasonlított egy gyorsasági szakaszra, mint szlalomra. A cementgyár területén volt kijelölve egy igen hosszú pálya, melyet kétszer-kétszer kellett teljesíteni oda-vissza. A szervezés itt is jó volt, 60 körüli nevezővel (köztük Balázs Öcsivel), sok nézővel, jó időben és hangulatban versenyezhettünk. A várakozásnak megfelelően igen sok gumit és felnit selejteztünk le, szám szerint 4-et. (Háromról képet is tettünk fel.) Visszatérve a pályára szinte végig aszfalton mehettünk, egy-egy rövidebb murvás résszel megspékelve. Voltak nagyobb, tágasabb kanyarok, ahol rendesen keresztbe lehetett tenni a vasat, de voltak szűk, padkával szegélyezett fordulók is. A defektek egy része is ezen köveknek köszönhető. Volt egy rész, ami szerintem nagyon látványos volt, mert lementünk egy katlanszerűségbe, s itt több kanyarkombináció is követekzett egymás után, melyek tökéletes kivitelezéséhez elegendő helyünk is volt.

Szóval a defektek ellenére jó kis verseny kerekedett ki ebből a rendezvényből, melynek végén még - már úgyis mindegy alapon - elfüstöltünk még egy gumit az utolsó pillanatig kitartó nézők legnagyobb örömére.

2004.10.27.

 

Beüzemeltük a korábban említett 1800-as motort. Szépen zümmög, most még Higginsz autójában óvatosan bejáratjuk, hogy a Mikuláson már a Bordóban hozhassuk ki belőle a maximumot. Addig a régi motort nyúzzuk, többek között a vasárnapi óriásszlalomon is. Jónak ígérkezik a verseny, de majd utólag kielemezzük.

Magda Robinak hétvégén sajnos más elfoglaltsága van, így - bár szeretett volna - nem jöhet el Bélapátfalvára. Ők a Rába ringen harcolnak az éves bajnokság 3. helyéért. A Mikuláson azonban ő is ott szeretne lenni.

SZURKOLJUNK NEKI!!!

2004.10.25.

 

Bélapátfalva

Ne feledjétek, mint már előző híreimben írtam, október 31-én, vasárnap a bélapátfalvai Valvoline Kupára készülünk. Reméljük minél jobb időben, minél több néző előtt füstölhetünk el minél több gumit!! :)

2004.10.18.

Képek:

Felkerült pár kép az október 9-ei Cora szlalomról. További képeket találsz a verseny honlapján.

Igaz, kissé megkésve, de a februárban megrendezett pásztói szlalomról is tettünk fel pár képet. Hangulatos kis verseny kerekedett ki belőle, melyet a nézők mellett mi is nagyon élveztünk.Ezt a hangulatot talán a képek is tükrözik valamilyen szinten....

2004.10.14..

Sajnos megint régen jelentkeztem, de most ismét visszatértem.
A hétvégén voltunk Miskolcon, a Cora parkolóban rendezett szlalomon. Szerintem nagyon jól sikerült, kb. 40 versenyző, pörgős szervezés. A pálya is egész jó volt, voltak tempós, és hajtogatós részek egyaránt. Sikerült 6x2jó kört menni, s csak egy felnit írtunk le nullára. Mint mondtam az egész pálya korrekt volt, de volt egy rész, ami különösen tetszett. Egy aránylag gyors húzós jobb után padkák között szűken befordultunk a parkolóba. Itt a gyors jobbost párszor sikerült tökéletesen egy ívbe hozni a derékszögű kanyarral, majd ezután egyből billent is át a vas a másik oldalra, mert egy hasonló derékszögű kanyar következett. Szóval ez különösen jó része volt a pályának. (Az előbb említett felni is itt randizott a padkával... Egyszer nem adta ki.:)) Hamarosan pár kép is felkerül az oldalra a versenyről.

Más: Higgins megcsinálta az 1800-as motort a Mikulás Kupára, már nagyon várjuk decembert. De addig még várhatóan több versenyen is elindulunk, ebben a sorban az első az október 31-ei Bélapátfalván rendezendő verseny lesz. Remélem minél többen kilátogattok majd a reményeink szerint látványos versenyre... (Rajtunk biztosan nem fog múlni..)

2004.02.24.

Lassan egy év eltelt, mióta nem jelentkeztem, de most megint itt vagyok.
Egy kis visszatekintés:
Sok versenyen indultunk, szlalomon, Mikuláson, bemutatókon és természetesen a Bükkben is szerepeltünk.

Mikulás Kupa:
Szenzácios pálya, sikeres tréning, a versenyen elsőfutomű törés, kiállás.
Nagyon szomorúak voltunk, legalább a második gyorsaságit befejeztük volna.

Következő versenyünket Pásztóra tervezzük, itt lesz egy aszfaltos verseny, egyszer már itt indultunk, nagyon tetszett a pálya,
úgyhogy február 28-án ott szeretnénk lenni az indulók között.
Várjuk a nézőket és most sem fog érdekelni bennünket az idömérés...

2003.04.29.

Versenydömping
Május 1. Petőfibánya
Aszfaltos tempós verseny lesz, itt szeretnénk menni egy színes kört. Utcák lesznek lezárva, ott lesz megrendezve a verseny!!!
Május 3. Eger
Ez már hazai pálya a Tesco parkolóban kerülgetjük a bolyákat,
remélem Petőfibányán nem lesz semmi komoly baja az autónak...
Számitunk sok nézőre, rengeteg versenyzőre.

2003.04.18.

Egy kicsit frissítettünk...
A miskolci 2.Profi Nyílászáró Kupán bemutatott "előadás"-ból itt egy kis ízelítő azoknak, akik nem tudtak ott lenni:
KépekVideó

2003.04.10.

Kis szünet után újra itt vagyunk...
A hétvégén,vasárnap a miskolci Gömöri pályaudvaron szlalomverseny lesz.
Itt szeretnénk indulni ,a megszokott felállásban és természetesen csúszkálosan.
Az indulóknak jó versenyt, a nézőknek jó szórakozást kívánok!

2002.12.10.

Elsősorban köszönöm Higginsz barátomnak,
hogy ilyen jól felkészített autóval tudtam versenyezni végig,
ezen kivül a szervizparkban is maximálisat teljesítettek.
A versenyről:
Nagyon jó volt.
Soha nem szerettem a földutat, murvát,
de most kivételt tettem és nem bántam meg, sőőőt!
Nagyon jó volt a hangulat egész hétvégén.
A pályákkal sem volt semmi gond, az edzésen kicsit szomoru voltam, hiszen ilyen sarat, latyakot ritkán lát az ember, de le a kalappal Lakatos Robiék elött, vasárnap reggelre teljesen jó pályát csiináltak,
ezen már valóban jókat lehetett autózni.
Mi mindent megtettünk amit lehetett, próbáltunk a lehető leglátványosabban menni, ebből adódoan egyszer-kétszer megforogtunk,
volt úgy, hogy már az előzetesben, de azt hiszen ez belefért.
Az alkalmi navigátorom Vadócz Laci is remekül csinálta a dolgát.
Sajnos Magda Robi nem tudott vasárnap rajthoz állni,
a VFTS motorja nem akart menni.
Szajkyék viszont a kölcsön Ladával nagyon jól mentek.
Összességében jó volt minden, remélem jövőre is elindulhatunk.
Képeket ITT láthattok!

2002.12.03.

Feladtuk a nevezést a Mikulás Rallye-ra.
Végülis saját autoval indulunk,ezt találtuk a legjobb megoldásnak.
Remélem kibírja és nem kell sokat kalapálni sem.
Mindent elkövetünk, hogy jól és látványosan teljesitsük a versenyt,
várunk sok nézőt és szurkolót.

2002.09.26.

A hétvégén Miskolcra látogatunk egy igazi szlalomversenyre.
természetesen aszfaltos verseny lesz.
Az érdekessége, hogy Magda Robi barátom is ott lesz és rajthoz is áll.
Remélem sok néző előtt tudunk versenyezni.
Várunk mindenkit!
A versenyről részletes infót ITT találtok!

2002.07.28.

Sikerült indulnunk a pesterzsébeti szlalomon, délután ötkor kezdődött és valóban a sötétségig húzodott.
A Tesco elötti parkolóban volt kijelölve egy viszonylag szűk pálya,
nagyon nehezen állt rá a kezem.
Az elején azt hittem, hogy nem is fog menni.
Minél többet mentem annál jobban alakult, különben nagyon béna voltam vagy a szegélynek mentem neki, vagy a gumikat rendezgettem.
Talán kettö kör volt ami nekem is tetszett. (tízből...)
Titi vitt egy kört a Forddal, nagyon pontosan ment, látvány is volt rendesen.
Sok ügyes indulót láttunk.

2002.07.22.

Megint csak azt tudom írni, hogy régóta vártunk valami aszfaltos versenyre...
Szombaton este Pesterzébeten az 5-ös út mellett, a Tesco előtt szlalomverseny lesz.
Természetesen mi is ott leszünk és a régi megszokott formában szeretnénk autózni.
Duen pedig készül, hogy jó felvételeket és videókat készítsen a versenyről. Várjuk mások képeit is!

2002.06.10.

Campona, akkor szlalomverseny. Mi ezt már így szoktuk meg.
Vasárnap megint egy jó versenyen voltunk, egy jol kialakított, gyors pályán mehettünk.
Az autóval teljesen rendben volt minden, kicsit nehezen hűlt vissza a motor, ez a fülledt meleg idő miatt volt.
Sokat lehetett menni a pályán, sok néző örömére. Remélem.
Törekedtem arra, hogy most is a legjobb formában autózzam és a lehető leglátványosabban menjek.
Az eredményhirdetésen ért a legnagyobb meglepetés:
A második lettem a LADA "A" Kategoriában.
Különben nem tudom hányan neveztek...
Most már készülünk a Szombathely RALLYE-ra aztán a következő szlalomversenyre.
Ha valakinek van képe a versenyről, küldje el Duen-nek

2002.06.06.

A hétvégén ismét a Campona Parkolojában lesz egy szlalomverseny.
Nagyon készülünk, hogy részt tudjunk venni rajta, természetesen teljes erőbedobással.
Tehát vasárnap, kilencedikén Budafokon a Camponánál találkozunk.

2002.06.03.

Vasárnap a Camponánál voltunk egy igen jó versenyen.
Itt a rendezőknek olyan pályát sikerült kirakni, ami a Ladának nagyon tetszett, szinte egyíves volt végig, sőt a nagyobb fordulóknál bőven volt hely a csúszásra, ahol pedig szűkebb volt, ott a szegélykövek segítettek a pályán maradni... Nekünk is egy felni bánta.
Szóval jó pályán, jó hangulatban versenyezhettünk.
Képek és videó is tanúsítja.

2002.05.29.

Szerencsére most nem nagy a szünet a versenyek között. Hol egy izgalmas rallye, hol pedig egy jó szlalom.
Vasárnap a Campona parkolójában szlalomverseny lesz, amin természetesen mi is szeretnénk résztvenni.
Kitűzött célünk most sem fog változni, látványos csúsztatásokra készülünk.
Reméljük jó idö, sok nevező és sok-sok néző lesz kint.

2002.05.21.

Megvolt a terenyei szlalom...
Több nézőt is vittem, Scatman elküldte élménybeszámolóját

2002.05.15.

Nagyon régen nem irtam, ennek az volt az oka, hogy nem voltam semmilyen szlalomversenyen.
Végre most egy jó hír, a hétvégén Kisterenyén aszfaltos verseny lesz, itt szeretnénk indulni, természetesen a régi felállásban, Higginsz segítségével az autó a régi formájában van.
Várjuk a nézőket és nevezőket.

2002.03.24.

Ma Dunaharasztiban voltunk, Radó Pista versenyén vettünk részt.
Az időjárás tűrhetően alakult, legalábbis az eső és hó nem esett...
Itt mindig precíz verseny, pontos időbeosztás és príma pálya van.
Kilenc órakor elrajtolt az első autó.
A vonalvezetés teljesen LADÁS volt, először csiki-csuki, utána tempósabb rész. Az elsö kört a próbálgatásnak szántam, persze ahol összejött ott fűzösen ment.
A második kör már látványosabb volt, talán jobban hozzászoktam a pályához.
A futamok alatt a tombolán kihúzott nézőkkel autóztunk, no ott aztán volt minden, megforgás tulcsuszas/ok/.
A lökháritót is megmutattuk valami nagyobb gumiakadálynak, a sárvédö is kapott, de jó versenyen, jó pályán autóztunk.
Várjuk a következő futamot.

2002.03.22.

20-as. Ez lesz a rajtszámom a hétvégén Dunaharasztiban.
Készülünk a versenyre, remélem nem annyit fogok menni mint a múltkori szlalomon a piactéren.
Új féltengelyek vannak az autóban és tényleg nem 5 métert kellene versenyezni.
Vasárnap találkozunk.

2002.03.13.

Megvolt a Rakparti Szlalomparty...
Az időjárásrol semmi rosszat nem lehet elmondani, szinte végig sütött a nap.
Megdöbbenve vettük észre, hogy nagyon sokan neveztek a versenyre és a nézők is csak gyűltek.
A rajt idejére teljes emberfal gyűlt a pálya köré.
A gyalogos pályabejárásnál már éreztem, hogy a látvánnyal semmi gond nem lesz, ami az első éles körben beigazolódott, szinte a Ladának lett szerkesztve a pálya.
Ívről ívre lehetett autózni, egyenesen talán nem is kellett menni, meg nem is bírtam volna, úgy adta az egészet...
Az egyhelybenforgásoknál egyszerűen lehetetlen volt csak egy kört megtenni, ez az időeredményt persze rontotta.
Az autó végig jól bírta, a gumik már nem annyira.
Jó verseny volt, sok ügyes pilótával, sok jó autóval és a szervezésre sem lehetett senkinek panasza, sok ilyen verseny kellene!

2002.03.08.

Hétvégén Rakparti Szlalomparty!
Természetesen mi is részt veszünk!
Teljes erőbedobással indulunk.
Higginsz már dolgozik az autón, hiszen a pásztói verseny után megváltozott a lökháritő, elöl és hátul is.
Reméljük sok induló és sok néző kilátogat a versenyre.
Apóca is versenyautóval érkezik és készülünk valami meglepetéssel is.
Várunk Benneteket vasárnap.

2002.02.25.

A hétvégén Pásztón voltunk szlalomozni.
Nekünk ez közel volt, szerencsére nem kellett korán kelni, így kipihenve vághattunk neki a versenynek.
Kicsit tartottunk a pályától, kívülröl rövidnek tűnt és az aszfalt minősége sem volt az igazi.
Az autóból nézve már ezek nem számítottak, a kanyarok fűzősen jöttek egymásután és az aszfalt sem volt rázos.
Szerintem minden jól működött, a ladával semmi gondunk nem volt.
A rendezők tréninget is engedtek menni minden versenyzőnek, ez talán segitett valamit a pálya megismerésében.
Természetesen ismét a látványos autózást helyeztük elötérbe, Magda Robi nem hozta le az autóját, de mint mindig most is megbánta. Apóca lába még nem az igazi, de a Rakparti szlalomon már remélhetőleg ott lesz.
Készülünk a Rakpartra, március 10-re.

2002.02.19.

Erre a napra vártam már, mikor tudom frissíteni a híreimet...
A havas autózásoknak már nagy esélye nincsen, de szerencsére gyakrabban vannak szlalomversenyek.
A hétvégén is Pásztóra fogunk menni, ott egy aszfaltos szlalom lesz, állitólag 3x900 méter.
Nagyon vártunk már valami versenyre, reméljük sikerülni fog gond nélkül végigmenni és látványban is a régi formánkat tudjuk hozni.
Sok nevezőre és nézőre számitunk.

2001.12.22.

A hétvégén a Bükkben voltunk...
Felmentünk autózni a havon.
Majdnem teljes volt a csapat, Szajky kivételevel mindenki ott volt.
Apóca, Robi01, Higginsz, Mezökövesdi haverok (a gyorsulási versenyek Absz.3.helyezettje), DuEn és én.
Három Ladával indultunk, kettő és féllel érkeztünk haza.
A pálya teljesen jó volt, igaz a végére kijegesedett, de ez mindig így van.
Különösebb hiba nem volt, én karcmentesen érkeztem vissza, elég ritka dolog.
Robi már ezt nem mondhatja el, neki kilyukadt a kocsi oldala, a szalagkorlát beugrott a csomagtartóba, de az autó megy tovább, majd csak tavasszal lesz kalapálva.
Higginsz is serülésmentesen hazaért.
Tehát várjuk a havat és ujra megnézzük a pályát.

2001.12.17.

Mikulás alkalmával Mikulás rallye-n voltunk Veszprémben.
Szajky-Horváth párossal illetve Apócáékkal.
Nagy volt a hideg, de ez nem vette el a kedvünket, bár csökkentett létszám képviselte a szervizembereket és nekik sem volt nagy kedvük a hideg alkatrészek fogdosásához.
Szajkyék jol kezdtek, minden gond nélkül lement az első kettő gyorsasági, utána defekt és teleszkóptörés, de megoldotta a szerelőcsapat (Higginsz-Faul).
Apóca is teleszkóphibákkal küzdött, de neki is minden simán ment, bár megfelelő gumija nem volt, ezért sokat csúszkált, de ez nem rossz, hiszen a nézőknek szerintem tetszett.
Szajkyék is látványosan mentek, és az időeredmény sem volt rossz, hiszen a Ladák között elsők lettek, ezzel bizonyították, hogy az éves bajnokság ötödik helye megérdemelt volt. Ott is Lada elsők.
Jó volt a verseny, sok induló, jó hangulat, több ilyen kellene.
A Bükkben találkozunk!

2001.12.03.

A hétvégén Dunaharasztiba utaztunk szlalomversenyre.
Az autót felgumiztuk és vártuk a jónak igérkező versenyt.
30-as rajtszámunk volt.
A rajtnál minden simán ment, a pálya egyben technikásnak és gyorsnak tűnt, sajnos ezt autóval nem tudtuk kipróbálni.
Az első balos kanyar orrtolással kezdődött és féltengelytöréssel fejeződött be.
A nézők segítségével letoltuk a pályáról az autót, Higginsz megnézte és sajnos a féltengely vége a difiben maradt, ezzel elkönyvelhettük, hogy most nem versenyzünk, végignéztük a versenyt és hazautaztunk.
Különben jó lett volna, de majd legközelebb bepótoljuk és várjuk a havat.

2001.11.27.

A hétvégén Kiskunlacházán voltunk a reptéren szlalomversenyen.
Az időjárás nekünk kedvezett, mert eső nem volt, ennek ellenére a szél nagyon fújt.
Sok nevező volt kevés nézővel.
A rendezők két kör tréninget biztosítottak, szerintem ez teljesen elég volt megtanulni a pályát, ráérezni a megfelelő ívekre.
Mióta új a motorom, talán most volt az első gondmentes verseny, az autó nagyon jól teljesített, nekem is összejött minden kanyar, régen éreztem már ilyet.
A gumijaink nagyon fogytak. Egy kör, kettő hátsó gumi szevasz...
Összesen egyszer sokaltam be (természetesen ahol Fuxy állt...)
Az első kör után a kategória második helyén álltam, egy kicsit még álmodoztam is, hogy talán valami helyezést elérhetek, de az álmok körről körre elszálltak, egyszerűen nem lehetett nem keresztbe menni, ez pedig az időeredmény rovására ment, mint mindig.
Nagyon tetszett a verseny, a pálya vonalvezetése, tehát minden jó volt.
Magda Robinak végig folyt a difijéből az olaj, de végig tudott menni, nekimost lesz egy nagy felújítás.
Apóca autója az első körben ledadogott, de hamar kijavították a problémát és innen már is a maximumot teljesítette, mármint keresztbeautózásban.
A végére még egy kis forgás is belefért a leszállópálya sík betonján, ez látszik a videók között is!
Találkozunk vasárnap a Pásztóy Kupán, Dunaharasztiban!

2001.11.21.

Már a hétvégére összpontositunk, ugyanis szeretnénk indulni Kiskunlacházán, ahol aszfaltos szlalomverseny lesz a repülőtéren.
A kecskeméti versenyen a futóművünk teljesen szétment, ezt Higginsz szombaton helyrerakta. Még egy állítás szükséges és a bordó rajtkész.
Remélem sok induló és sok néző fog kilátogatni az előreláthatólag hideg idő ellenére.
Mi mindent megteszünk, hogy aki eljön, jól érezze magát, ezt mondhatom Magda Robi és Apóca nevében is.
Találkozunk szombaton reggel.
Sziasztok!

2001.11.13.

A hétvégén Kecskeméten voltunk szlalomversenyen a gokartpályán.
Teljes volt a mezőny, mármint a mi részünkről.
Magda Robi, Apóca és én.
A kevés induló ellenére jó volt a verseny, pörgős látványos és nem a megszokott szlalomos tempó, még harmadikban is lehetett menni.
Az autót itt próbáltuk ki először versenytempóban a felujítás után.
Higginsz jó munkát végzett, minden jól működött.
Én viszont sokat hibáztam, megforgások minden körben, természetesen, ennek nem így kellett volna lennie.
Az első körben minden jó volt, csak az időeredmény nem.
A második kör jobban kezdődött, egyívesen ment, amíg a futómű le nem szakadt.
A bölcső csavarok teljesen kiszakadtak a jobb oldali váznyúlványból, és ez egy olyan futóműállítást csinált, amit még Higginsz sem tudott helyretenni.
Most már tudjuk, hogy ott is meg kell erősiteni a kasznit.
A harmadik körben már nem is tudtam indulni.
Magda Robi 5/3 difije a harmadik körben fogazott le, neki ott lett vége a versenynek.
Apóca autója végig jól működött, kategória harmadik helyet szerezte meg. Nagyon látványosan ment, ezt belülről is végignéztem, ugyanis beültem mellé egy körre.
A verseny tetszett, bár több nevezőre és nézőre számitottunk.
Találkozunk Kiskunlacházán a reptéren két hét múlva.
Info DuEn oldalán.

2001.11.07.

Már nagyon várjuk a hétvégét, ugyanis szombaton indulunk a kecskeméti szlalomversenyen, ami a gokartpályán lesz.
A bordó kocka teljesen rendben van, legalábbis reméljük, hogy jól fog müködni.
Új a motor, a válto, a difi, tehát a technika felfrissült.
Magda Robi barátom autója is rajtkész, sőt Apóca is jelezte, hogy jönni fog.
Már versenyeztem a gokartpályán, igen tempós és jók a kanyarok is, nagyon lehet keresztbe menni. No majd ott meglátjuk.
Sajnos DuEn nem tud jönni, de remélem a sok néző között lesz valaki aki jó felvételeket vagy esetleg videót készít a versenyről és fel tudjuk tenni a lapra.
Gyertek sokan, biztosan jó lesz.

2001.10.28.

A hétvégen a RALLYE utolsó futamán voltunk Tokajban.
A Szajky team-ot kepviseltük és kisértük el, mint mindig.
A gépátvétel rendben volt, az autó teljesen megfelelt.
Pénteken szerencsére nem kellett korán kelni a rajt miatt, de azért a versenyautóval az utolsó pillanatban értünk a rajtvárakozóba.
Az első gyorsasági szakasz rendben ment a Szajky-Horváth párosnak, mi a beiróban vártuk és itt már tudtuk, ha így megy a versenyen, akkor ebből dobogos helyezés lesz /kategóriában/.
Gyorsról-gyorsra javultak az eredmények, sajnos nem minden szakasz végére tudtunk elmenni, hiszen odaérni és onnan visszaérni lehetetlenség volt, de megoldottuk, minden időt pontosan tudtunk.
Közben vészesen fogyott az az egy garnitura gumi ami az autón volt és még a szombati napra ez maradt.
Az első nap hiba nélkül ment, nem volt megforgás, legalábbis mi nem hallottunk róla.
A csapat úgy feküdt le, hogy Pistáék /Szajky/ kategória másodikként kezdik a szombatot, ez igy is volt.
Előttünk Bútorék, mögöttünk Szíjjék álltak, utánnuk Hankóék akik az első sötétben valami nagyon jó időt mentek.
Tehát a szombati rajt után már majdnem biztosak voltunk, hogy az állás így marad.
Mi Hollóházán vártuk Pistáékat a beiróba, az idejük itt is jó volt, Szijjékkal ment az adok-kapok, itt rövid volt a szervízidő, legalábbis nekünk rövid, mivel generátort kellett cserélni.
Úgy elhúzodott, hogy a következő etap gyors volt, de még így is három perc késéssel értek a rajtba, ekkor már a gumik sem úgy fogtak mint pénteken.
Hát ez a gyorsasági szakasz volt az utolsó Pistáéknak, ugyanis lecsúsztak az útról egy árokba, a kormányösszekötő úgy elhajlott, hogy nem lehetett az autóval tovább menni.
Ottragadtak. Megnézték még a másodosztályt és az elsőosztály utolsó gyorsaságiját, a pályanyitás után kihoztuk az autót és hazamentünk.
A kár az nem nagy de a veszteség az igen.
Sajnáljuk,majd jövöre találkozunk.

2001.10.12.

Sajnos a hétvégi versenyen apróbb technikai hibák miatt nem tudunk indulni...
Új vezérműtengelyt kapott a vas, talán holnap beindul, de vasárnapra nem tud bejáratódni...
A legközelebbi versenyen mindenkit kárpótolunk!

2001.10.05.

Azon vagyunk, hogy indulni tudjunk a II.Szentmiklós Kupán.
Remélem kész lesz a motor...

2001.09.29.

Sajnos nem tudok indulni a Pásztóy Kupa holnapi fordulóján...
Az autóm egyik dugattyúja megrepedt, Higginsz dolgozik rajta, hogy a legközelebbi szlalomon ott tudjunk lenni.

2001.09.27.

Hegedűs Csaba küldött képeket a kecskeméti szlalomról, köszönöm Csaba!

2001.09.24.

Élményeim a hétvégéről:

A nap jól indult, mert az a kocsi ami a versenyautót húzta, nem indult...
Fél órát küzdöttünk, mire lelket vertünk belé. Borongós időjárás, eső lába kilóg, ez nem jött be nagyon, de mindegy, megyünk szlalomra.
Csapat: Higginsz, Magda Robi, E.kat. jogosítványos és én.

A TESCOnál már a pálya ki volt jelölve mire odaértünk. Talán szélesebbre, mint tavasszal és kétszer olyan hosszú is volt.
Sok nevező (100) és sok néző is volt, ezt szeretem.
A 63-as rajtszámot kaptam. Örültem egy kicsit, mert így láttam az előttem rajtolókat menni, és a pályát is meg tudtam tanulni.

A rajtnál már láttam a nézőkön, hogy mit várnak tőlem, ezért már az első kanyart próbáltam színezni, utána természetesen a többit is, a pálya eleje az első körben rutintalannak tűnt, a vége elsőre is meglepően teljesen jól kiadta.
Az első kör nekem nem mindig jön össze, azaz sohasem jön össze. A másodikra alakul és utána egyre jobban tetszik, hát ez most is így volt.
A rendezők jóvoltából a két futam között is mehettem, természetesen akkor is a csúszkálásra koncentráltam.
Remélem tetszett a nézőknek.

Az időeredményt most ne említsük, nem vagyok büszke rá.
Az autóban minden tökéletesen működött, Higginsz szerint most jött el az idő, hogy a motort felújítsuk, kompresszió-szegény lett az egyik henger, de ez csak otthon derült ki. Mondanom sem kell én ebből nem nagyon vettem észre semmit.

A lényeg az, jól szórakoztunk és jó verseny, jó pályával, jó szervezéssel, ez másképpen nem lehet.
Üdv mindenkinek GÉZA01.

2001.09.20.

Aki tud, csináljon képet Kecskeméten és küldje el DuEn-nek!
Felrakjuk a lapra!

2001.09.18.

Hétvégén, vasárnap (09.23) indulok Kecskeméten a
II. IHG TROMF Kupán.
Ha tudtok, gyertek el!

2001.09.16.

Felkerültek képek és két videó a salgótarjáni mozgásról

2001.09.15.

- Indulok a Salgó Autós Show rendezvényen!
Remélem nem hozok szégyent a fejemre,
igyekszem majd szépen megrajzolni a köröket...

- Elkészült a weblapom
Az anyagot összeállította Balage, a designt DuEn