Rajtvárakozó
A belsõ videokamerát bekapcsoltad, alkalmi utasod feszengve várja a rajtot, pulzusa úgy 200 körül járhat - TE már tudod: a kezében az ajándékba kapott "Csokító" pillanatai meg vannak számlálva.
A közönség hangulata kicsit lapos - még nem volt miért izgulni. Elõtted, már elrajtolt kb. harminc autó, egy részük precízen, mérnöki pontossággal, szigorúan az idõeredményre hajt (látvány nulla), a másik fele elõször van amatõr versenyen, csetlik, botlik, ezerszer megbánta már, hogy ezrek elõtt teszi próbára magát.
Ez szokás szerint a TE PILLANATOD. Letekered magad mellett az ablakot erre úgyis többet fogsz nézelõdni, mint elõre, meg persze így azért látni és hallani lehet a közönséghatást. Rögtönzött utasodra rábízod, hogy Õ letekeri-e az oldalablakot, igaz sok értelme nincs - Õ legfeljebb csak nézelõdik, látni úgysem fog semmit, csak vigyorogni…
5…4…3…2…1…RAJT!
Teligáz, az elsõ kanyarba már oldalával fordulsz be, a hátsó ajtókilincs elõbb találkozik a nézõk tekintetével, mint a motorháztetõ. Muszáj! Kicsit fel kell rázni a ralik népét!
Már a rajtban kinézted magadnak azt a nagy hangú, söröcskéjét szopogató "szakértõt", aki kisebb tudású és illedelmesen figyelõ hallgatóközönségének azt ecsetelte milyen dögunalom ez a verseny, Õ legalább hetvenszer jobban csinálná, mint ez a sok fakezû balek. Most meg éppen bele akar fulladnia a sörébe, úgy félrenyelt, mikor tekintete összefutott a már említett hátsó kilincseddel.
- Húú ba…meg! Ez nem normális! Ember így nem tud autót vezetni - kommentálja az átélt élményét. - Gyerekek "csókítót" megvárjuk a következõ körben is, ilyet úgysem látunk hétfõn délelõtt a körúton. A hallgatóság nem kisebb megrökönyödéssel sûrûn bólogat… Te meg tovább, természetesen egy métert sem mész egyenesen…
CÉL
Az idõeredmény? Passz! Ilyen élmények mellett kit érdekel. Szólsz a segítõknek, hámozzák ki merev vigyorral, mozdulatlanul ücsörgõ alkalmi kollégádat a kagylóülésbõl, mert sietni kell: ma még sokan szeretnének helyet cserélni vele. Ja és kapjon egy másik Csokítót, mert ami nála van az már több, mint ronda és finom - már GÉZA 01 ereklye!